Preformateurs De Wever (N-VA) en Magnette (PS) gooiden vrijdag de handdoek in de ring.
Volledig scherm
PREMIUM
Preformateurs De Wever (N-VA) en Magnette (PS) gooiden vrijdag de handdoek in de ring. © BELGA

Wetstraat-veteranen Rik Van Cauwelaert en Dirk Van den Bogaert fileren de politieke crisis: “Hallucinant dat de urgentie nog steeds niet doordringt”

“België maakt de zwaarste politieke crisis uit de naoorlogse geschiedenis mee”, zo klinkt het. Maar is dat ook zo? Hoe zijn we in die impasse beland en hoe geraken we er nog uit? Wij vroegen het twee oudgedienden van de Wetstraatjournalistiek.

65 reacties

  • Johan De Cauwer

    4 jaar geleden
    De vorige staatshervorming heeft de democratie verzwakt. Het mogelijk maken dat een minderheidsregering aan de macht blijft is de oorzaak van de stugge houding van de MR en dat verklaart op zich de moeilijkheid om een nieuwe coalitie te vinden. Verkiezingen gaan de tegenstellingen enkel verscherpen omdat de traditionele partijen zonder enige twijfel gaan verliezen. Winnaars PVDA en VB gaan het niet oplossen.
  • vanaeken jokke

    4 jaar geleden
    Luc Van Bogaert je kan het ook omdraaien dat de PS met onverantwoorde voorstellen komt voor Vlaanderen.Het is altijd Vlaanderen dat de schuld krijgt wij mogen rustig de tweederangsburgers uithangen zwijgen en betalen.Is het niet naar de Walen hun zin zijn Vlamingen de nestbevuilers Walen maken nooit fouten. Honderd miljard steun van Vlaanderen en hangen nog steeds aan het infuus om te overleven wat hebben ze met onze miljarden gedaan Luc dat ze gezorgd hadden voor bedrijven in plaats hangmatten.
  • ANDRE VANBOGAERT

    4 jaar geleden
    Waarom zouden ze zich haasten. Ze zorgden goed voor zichzelf en daarom kan alles. Dat is het grote probleem !
  • Walter De Vuyst

    4 jaar geleden
    Ook buiten coronatijden dragen veel Vlamingen een masker . Ik vraag me soms af waarom men tegen de Groenen is , het is één van de weinige partijen die zegt waar het op staat en beloftes ook uitvoert .
  • Liesbeth Cuppens

    4 jaar geleden
    Verkiezingen uitschrijven en een einde maken aan de politieke spelletjes is zeker een juiste theorie. Nu nog de praktijk. Wanneer men na verkiezingen de uitslag naast zich neerlegt en opnieuw begint met onderhandelingen die onfatsoenlijk lang duren, zijn we nog even ver van huis als zonder verkiezingen. Tijd om het kiessysteem herbekijken. Politici moeten leren luisteren naar de stem van het volk.