BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Nederlandse overheid bekijkt inperking samenkomsten - 20-jarige vrouw overleden aan Covid-19

Het aantal besmettingen met het coronavirus is licht gedaald. Dat blijkt uit cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. Het aantal ziekenhuisopnames en sterfgevallen blijft echter wel stijgen. Dat komt volgens professor Geert Meyfroidt, voorzitter van de Belgische Vereniging Intensieve Geneeskunde, omdat meer jongeren besmet raken: “Dat verklaart, zeker voor de grootsteden, mogelijk wel de vertraging in de ziekenhuisopnames: het is pas een week nadat zij hun ouders en grootouders hebben besmet dat die in het ziekenhuis belanden.” Herlees hier de ontwikkelingen van maandag.

52 reacties

  • Marie Vanakker

    4 jaar geleden
    Peter Van Den Bossche Dat maakt niks uit want de economie is er voor de mensen en niet omgekeerd. Laat gewoon alles wat moet failliet gaan maar over de kop gaan en je zal zien dat eens samenleving weer normaal hervat overal nieuwe bedrijven en ondernemers de kop zullen opsteken. Misschien niet dezelfde die vriendjes zijn met de huidige politiek maar het zal opnieuw aantrekken.
  • Marijke BENOIT

    4 jaar geleden
    Eerste besmettingen in de scholen zal voor veel paniek veroorzaken met veel afwezigheden tot gevolg. Dan zal er geen les worden gegeven. November zal het moment van sluitingen zijn. Benoit Marijke
  • Michel Philippe

    4 jaar geleden
    Ik heb mij ook reeds afgevraagd als louter de ouderdom een mens kwetsbaarder maakt voor het virus, zelfs als er geen andere ziekten aanwezig zijn. Anderzijds ondervinden jonge mensen dat ze minder kwetsbaar zijn voor het virus. Is het daarom dat een deel van de jonge mensen roekelozer zijn en de corona maatregelen verwaarlozen ?
  • Manuela Lespagnard

    4 jaar geleden
    Zonder volksgezondheid zal ook geen ekonomie bestaan. Dus als de mensen in't ziekenhuis liggen of 't huis in quarantaine, dan kunnen ze ook niet shoppen.
  • Gunnar Aers

    4 jaar geleden
    Het zal nog stijgen. Kalmeer eens ipv te panikeren