Wouter De Vriendt (Ecolo-Groen), vijf historici, verzoeningsexperten en een vertegenwoordiger van de diaspora maken deel uit van de expertengroep.
Volledig scherm
Wouter De Vriendt (Ecolo-Groen), vijf historici, verzoeningsexperten en een vertegenwoordiger van de diaspora maken deel uit van de expertengroep. © BELGA

Historici kritisch voor expertengroep die Congocommissie bijstaat

Tientallen historici en andere wetenschappers uiten vandaag in een open brief hun bezorgdheid over de samenstelling en de werkwijze van de expertengroep die de bijzondere Kamercommissie moet bijstaan die zich over het koloniaal verleden van ons land buigt. Ze waarschuwen voor een gebrek aan legitimiteit van de conclusies en vragen dat het historisch onderzoek aan een onafhankelijke groep wordt toevertrouwd.

24 reacties

  • Thierry Willems

    4 jaar geleden
    wacht tot er een regering is, de nieuwe extra taksen en belastingen zullen je om de oren vliegen dat je er niet goed van wordt.
  • Dirk Thyssen

    4 jaar geleden
    Als de groene in de commissie zitten belastingbetaler pas op je centen ,of erger nog De als de Croo er zich mee gaat bemoeien winnen ze de ganse jackpot.
  • Gerry Cle

    4 jaar geleden
    De Congocommissie moet vooral de waarheid van de kolonisatie blootleggen. Er kan geen sprake zijn van op basis van 'vooroordelen' onderhandelingen te beginnen over mogelijke excuses en eventuele herstelbetalingen.
  • Anita Billen

    4 jaar geleden
    De Belg pluimen daar zijn ze het sterkst in voor de rest een grote NUL .
  • jaen court

    4 jaar geleden
    Een groene aan politiek laten doen is het domste wat men kan doen het enige waar zij goed voor zouden zijn is het onkruid op uwe oprit laten uittrekken, eerst wel een scholing laten doen voor hetzelfde geld zijn ze het gras van uwe gazon aan het uitrekken.