Direct naar artikelinhoud
Coronavirus

Aantal besmettingen daalt weer, aantal overlijdens en hospitalisaties blijft toenemen

Aantal besmettingen daalt weer, aantal overlijdens en hospitalisaties blijft toenemen
Beeld Photo News

Het aantal besmettingen met het coronavirus in ons land is licht gedaald. Dat blijkt uit cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. Tussen 7 en 13 augustus waren er per dag gemiddeld 574 besmettingen. Dat is 5 procent minder dan een week eerder. De daling is een gevolg van de cijfers in Antwerpen. Het aantal nieuwe overlijdens en hospitalisaties blijft wel sterk stijgen.

De groei van het aantal nieuwe dagelijkse besmettingen was al enkele dagen aan het afnemen. Zondag was er nog een stijging met 1 procent van het aantal positieve gevallen voor de periode tussen 6 en 12 augustus in vergelijking met een week eerder.

Er werden op donderdag 13 augustus 641 nieuwe positieve gevallen vastgesteld. Op woensdag 12 augustus waren er 599 bevestigde besmettingen, de dag daarvoor 712.

Er zit een vertraging van vier dagen op de cijfers, zodat onderzoeksinstelling Sciensano het aantal besmettingen kan verifiëren. Het aantal besmettingen van na 13 augustus is dus nog niet definitief. Voor vrijdag 14 augustus staan nu al 367 besmettingen in de tabellen. Voor 15 augustus gaat het voorlopig om 52 nieuwe infecties. Deze cijfers zullen de komende dagen nog worden bijgesteld.

Ziekenhuisopnames

De ziekenhuisopnames zijn gestegen naar gemiddeld 34,7 nieuwe opnames per dag tussen 10 en 16 augustus. Een week eerder bedroeg dat gemiddelde nog 27. In totaal werden al 18.708 mensen opgenomen in het ziekenhuis.

Er lagen gisteren 336 (+27) coronapatiënten in het ziekenhuis. Daarvan liggen er 86 (+4) op intensieve zorgen, 48 (+5) mensen moeten worden beademd.

In totaal testten in ons land sinds het begin van de pandemie al 78.323 mensen positief op Covid-19. Dat zijn er 454 meer dan gisteren.

Overlijdens

Tussen 7 en 13 augustus waren er gemiddeld 8,3 overlijdens per dag, meer dan dubbel zoveel als een week eerder (+115 procent). In totaal kwamen als 9.939 mensen om door het virus.