AFP
Volledig scherm
© AFP

54,5 graden gemeten in Death Valley: mogelijk hoogste temperatuur ooit op aarde

In Death Valley in de Amerikaanse staat Californië is zondagmiddag het kwik gestegen tot 54,5 graden. Het is volgens The Washington Post een van de hoogste temperaturen die ooit op aarde zijn gemeten en mogelijk zelfs een record.

15 reacties

  • Jean-claude Demuynck

    4 jaar geleden
    @Walter Corneel: nog nooit in Californië geweest vermoed ik? Er staan meer windmolens en zonnepanelen op enkele kilometers dan in gans Vlaanderen samen. En alle mensen die voorstellen om zeewater te gebruiken: super idee! Behalve dat het zout dat daarin aanwezig is alle planten en bloemen die er groeien (ja, er groeit daar wel degelijk iets, na elke deftige regenbui ziet Death Valley paars van de bloemen) onmiddellijk zal laten vergaan.
  • Kris Nagels

    4 jaar geleden
    Wij hebben daar ook een hittegolf meegemaakt. 52 gr in Death Valley, in juni 2006. Echt verschrikkelijk heet. En regelmatig 45 graden in heel zuidwest USA tijdens onze roadtrip.
  • Gerrit Smekens

    4 jaar geleden
    Was er al heel dikwijls, thermometer in mijn minibus gaf bepaald ogenblik 61°aan...was in Badwater, 82 meter onder zeeniveau... en ja, het is daar zeer warm.En dan ligt er nog een goed onderhouden golfterrein...
  • Gerwin Deforche

    4 jaar geleden
    Death valley ligt niet heel ver van de zee in Californië 200 km ze kunnen er zeewater laten inlopen goed voor milieu en afkoeling
  • Nick Lersberghe

    4 jaar geleden
    @Joke Weyts Het gaat om bevestigde metingen. Er kan gezegd worden dat er ergens iets werd gemeten, maar de omstandigheden moeten gelijk zijn. Als je in de vlakke zon gaat meten, gaat de meting al een pak hoger zijn.