Direct naar artikelinhoud
Rel Blankenberge

Politievakbond deelt beelden van arrestatie relschopper in Schaarbeek: ‘Agent werd aangevallen met mes’

Politievakbond deelt beelden van arrestatie relschopper in Schaarbeek: ‘Agent werd aangevallen met mes’
Beeld Facebook

Politievakbond VSOA heeft zondagavond beelden verspreid van de arrestatie van de 17-jarige in Schaarbeek die een week eerder ook betrokken was bij de rellen op het strand in Blankenberge. Op de beelden is te zien hoe twee agenten in het nauw gedreven worden. Daarbij zou onder meer een mes getrokken zijn. De twee politiemannen geraakten gewond.

Het was tijdens een banale controle dat de 17-jarige die dinsdag nog een werkstraf kreeg voor zijn betrokkenheid bij de rellen in Blankenberge – de minderjarige gooide onder meer met een parasol naar de politie en wilde een redder slaan – de agenten plots begon uit te dagen op het Liedtsplein in Schaarbeek. Toen de agenten hem wilden controleren, zette hij omstaanders op om zich tegen de politie te keren.

Op beelden die politievakbond VSOA zondagavond verspreidt, is te zien hoe de agenten omsingeld worden door tientallen jongeren. Volgens bronnen kreeg een politieman tijdens het tumult zelfs een mes in de rug geplant. De kogelwerende vest voorkwam echter dat het mes zich in de rug van de agent boorde. Het Brusselse parket liet afgelopen weekend weten dat de twee betrokken politiemannen verwondingen opliepen en enkele dagen werkonbekwaam zijn.

“We hebben deze beelden verspreid omdat we iedereen willen tonen in welke omstandigheden de Brusselse politie moet werken”, zegt VSOA-ondervoorzitter Vincent Houssin. “Dit zijn geen eenmalige feiten, maar zo’n zaken gebeuren dagelijks in het Brussels gewest. Het is opvallend dat het na dergelijke voorvallen steeds stil blijft uit de lokale politieke hoek. Het probleem is zo groot dat er nu tegen opgetreden moet worden.”

De 17-jarige werd uiteindelijk opgepakt en werd door de Brusselse jeugdrechter in een open instelling geplaatst.

Video wordt geladen...