Themabeeld. 

Man onder invloed van drugs achter stuur ondanks levenslang rijverbod

Antwerpen -

De Antwerpse politie heeft zondag een bestuurder uit het verkeer gehaald tijdens een verkeerscontrole. De man zat achter het stuur ondanks een levenslang rijverbod, en legde daarnaast ook nog positieve speekseltest af voor drugs in het verkeer.

Het voertuig van de man werd geïmmobiliseerd. Hij zal zich op een later moment moeten verantwoorden voor de politierechtbank. Ook op de Turnhoutsebaan werd een wagen geïmmobiliseerd, daar kon de politie een bestuurder onderscheppen die aan het rijden was tijdens een lopend rijverbod. Een bestuurder onder invloed van alcohol zag zijn rijbewijs voor zes uur ingehouden worden.

Met behulp van ANPR-camera’s kon de politie ook een gestolen motorfiets terugvinden. “De bestuurder en de bijrijder zijn gearresteerd en werden verhoord”, klinkt het.

De politie betrapte ook vijf bestuurders die een rood verkeerslicht negeerden en zes personen die met hun gsm bezig waren tijdens het rijden. Tot slot trad de politie ook op tegen zeven motorrijders die niet of onvoldoende beschermende kledij droegen. In totaal werden voor 571 euro aan openstaande boetes onmiddellijk geïnd bij buitenlandse bestuurders.

 jtp

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER