© Nico Francois

© Nico Francois

© Nico Francois

© Nico Francois

© Nico Francois

© Nico Francois

thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

Basisschool Atheneeke organiseert zomerschool

Van maandag 17 tot en met vrijdag 28 augustus organiseert Basisschool Atheneeke voor haar leerlingen een veertiendaagse zomerschool HOEZA (Helden op Expeditie in Zomerschool Atheneeke) met ondersteuning van de stad Tongeren en de Vlaamse Overheid.

Nico Francois

De zomerschool biedt leerlingen uit basisschool Atheneeke essentiële leerstof op maat aan, in kleine groepen. Er werd gekozen voor 2 vakgebieden, Nederlands en Wiskunde. Naast leren is er ook aandacht voor sport, cultuur of spel, met educatieve speelvormen.Leerlingen hebben door de coronacrisis wekenlang niet op een normale manier les gekregen. De zomerscholen mochten zelf hun aanbod en de doelstellingen kiezen rekening houdend met de vooropgestelde onderwijsdoelen vanuit de Vlaamse Overheid. Basisschool Atheneeke sprong mee op de kar en organiseert zes zomerklassen De Vlaamse Overheid verleende haar goedkeuring voor de organisatie en kent hiervoor een subsidie toe aan Atheneeke.

Chris Vandormael, directeur GO! BS Atheneeke: "Helaas verschijnt niet ieder kind aan de start met dezelfde kansen en opportuniteiten. Toch dienen zij allen de finish te halen. Wij vinden het in Basisschool Atheneeke uitermate belangrijk dat iedere leerling maximaal begeleid wordt en zijn/haar talenten ontdekt en tot ontplooiing brengt. Met onze zomerschool trachten wij de tijdens schooljaar 2019-2020 opgelopen achterstand en tekorten weg te werken, alsook onze deelnemende zomerhelden voor te bereiden op het nieuwe schooljaar”.

Kim Reumers, coördinator Zomerschool HOEZA! : "De leerlingen met de grootste onderwijsnoden werden in aanloop naar de zomerschool gecontacteerd en expliciet uitgenodigd en/of aangesproken. Per zomerklas beoogden we een inschrijving van 10 leerlingen, met een plafond van 14. We zijn heel blij te kunnen melden dat al onze zomerklassen volzet zijn en we starten met 66 leerlingen in totaal! We spitsen ons tijdens de voormiddag toe op de leergebieden Nederlands en wiskunde. In de namiddag voorzien we een ruim aanbod aan verrijkingsactiviteiten. Verschillende domeinen zoals natuur, cultuur, creativiteit, sport en spel komen hier aan bod. Onze leerlingen uit de derde graad voltooien zelfs een typcursus met een diploma als kers op de taart op het einde van de zomerschool”.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer