Direct naar artikelinhoud
Jeugdwerk

Bubbels van 50 personen en wie ziek is blijft thuis: jeugdwerk mag opstarten met zelfde regels als zomerkampen

Illustratiebeeld.Beeld Photo News

Bubbels van 50 personen en wie ziek is blijft thuis: met dezelfde regels als de zomerkampen kan de jeugdwerking vanaf september van start gaan.  Dit geldt zolang de huidige maatregelen niet veranderen. Dat heeft de jeugdwerkkoepel De Ambrassade vandaag gecommuniceerd. 

Het draaiboek voor zomerkampen en speelpleinwerking van deze zomer heeft duidelijk zijn vruchten afgeworpen: het jeugdwerk toont zeer lage cijfers wat betreft de coronabesmettingen. Volgens De Ambrassade toont dit dat met een goede communicatie en een duidelijk beleid het jeugdwerk geen risicoplaats is.

Omdat die regels blijken te werken, zullen dezelfde regels van kracht blijven voor de heropstart van het reguliere jeugdwerk vanaf september, zoals de Chiro en Scouts. Dat is beslist in overleg met viroloog Marc Van Ranst en de ministers van Jeugd. In de loop van september zal er waarschijnlijk een herevaluatie komen.

Concreet mogen activiteiten georganiseerd worden met bubbels van 50 personen. Ook binnen die groepen blijven de regels zoals hygiëne, zoveel mogelijk buiten en verplichte registratie gelden. Voor activiteiten met overnachting voor meerderjarigen is er wel een verhoogde waakzaamheid.