Koning Filip met CD&V-voorzitter Joachim Coens.
Volledig scherm
Koning Filip met CD&V-voorzitter Joachim Coens. © BELGA

Coens koestert nog hoop op regering rond as N-VA en PS, Magnette gelooft in oplossing voor midden september

CD&V-voorzitter Joachim Coens heeft de hoop op een federale regering rond de as van N-VA en PS nog niet opgegeven. "Ze hebben gezegd: geef ons vijftig dagen en ze zijn na 25 dagen gestrand. Ik denk dat men nog een betere inspanning moet doen om een meerderheid te kunnen vormen", zei Coens maandagavond in het VRT-programma Terzake. PS-voorzitter Paul Magnette gelooft intussen nog steeds dat er een oplossing kan gevonden worden voor de parlementaire rentrée midden september. Op RTL-TVi vroeg hij alle partijen betrokken bij de coalitievorming om een constructieve houding. 

34 reacties

  • Paul Roymans

    4 jaar geleden
    De heer Coens is een echte optimist. Die zijn zeldzaam in de politiek. De meesten spelen toneel en zijn berekend, maar allemaal zijn ze belust op een postje. (het mag ook in Europa zijn he Kris)
  • Luc Gorrebeeck

    4 jaar geleden
    Één grote hoop komedie met slechts één doel ( hoe houd ik mijn postje ? ) hetgeen ons bovendien heel veel geld kost bovenop !
  • Raoul Rouma

    4 jaar geleden
    Onze moedige koning jachtpiloot moet zijn willetje niet opleggen. Het kleinste kind heeft reeds begrepen dat de voorkeur de liberalen zijn ,liefst MR als koning van een gemeenschap waar de Vlamingen in de meerderheid zijn. Dus niets doen is de boodschap en de kamer laten verder laten "werken" met de hulp van enkele overlopers en die hebben we hier zeker voldoende. Mijn partij is waar mijn portefeuille dikker van wordt. Dus Wilmès go for it. The show must go on. Merci Filips.
  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    Ze financieren daar wel hun eigen pensioen, onderwijs voor hun kinderen, ziekenzorg, bescherming tegen werkloosheid, premies voor verbouwingen en alle overheidsdiensten waar ze van genieten mee, bob jansens. Eerlijk kan je voorstelling van zaken dus helemaal niet genoemd worden. Zo redeneren conservatieven en liberalen. Overheid afbouwen. Maar die moet er wel zijn als men in de nood zit. Maar alleen op kosten van de anderen.
  • Albert Hendrix

    4 jaar geleden
    Hoop dat kennen wij de gewone man niet meer in België. Ge maakt meer kans om de lotto te winnen dan een goede regering te krijgen die van aanpakken weet en er ineens met de grove borstel doorgaat om heel deze nest op te kuisen.