Het contactonderzoekcentrum in Diegem.
Volledig scherm
PREMIUM
Het contactonderzoekcentrum in Diegem. © Photo News

6 op de 10 besmette patiënten geven contacttracers weinig of geen nuttige info: “Onze vrienden bellen we zelf wel, meneer”

Ook na drie maanden contactonderzoek komen we van zo’n 6 op de 10 coronapatiënten niet te weten met wie ze contact hadden. Bekijk het maar, denken de bijna 4 op de 10 die wantrouwig aan de telefoon nog steeds géén gegevens van anderen doorgeven. Van wie dat wél doet, beperkt 1 op de 3 zich tot de eigen huisgenoten. “De rest informeren we zelf wel.” Maar zó werkt het natuurlijk niet: “Op deze manier dreigen we in het najaar pas écht achter de feiten aan te hollen.”

45 reacties

  • danny suenaert

    4 jaar geleden
    De vraag is die dat doen wel weten waar het over gaat voor ze bellen
  • Kris Kras

    4 jaar geleden
    Als mijn vrienden dan ook een coronapremie van 4000 euro per maand krijgen om thuis te blijven, dan zou ik er misschien eens aan denken om hun namen vrij te geven.
  • Hilde Meurrens

    4 jaar geleden
    Als privacy een excuus is, dan haal je beter ook geen smartphone in huis, want zowat elke app vraagt je locatie en gegevens op. Dat gezegd zijnde, de contact tracers mogen ook wel wat beter hun best doen. Als iemand geen contacten opgeeft, vraag dan door, hè. Heb je dan geen hobby's? Zit je bij een sportclub misschien? En hoe zit het met collega's? Werk je thuis of niet? Een mens die zwaar ziek is, kan nu eenmaal niet altijd even helder nadenken en heeft soms een aanzetje nodig.
  • Jo Nijs

    4 jaar geleden
    een socioloog zei hier een paar dagen geleden toch al dat Vlamingen egoisten zijn. tis nog erger dan ik dacht. niet iets om fier over te zijn. hou er maar rekening mee als je op "burgerzin" telt in uw maatregelen
  • De Waen Luc

    4 jaar geleden
    Groot gelijk,, eindelijk wat verzet tegen dit "nieuwe normaal",,wat een andere naam is voor het oude fascisme...