Aantal besmettingen daalt opnieuw licht, ziekenhuisopnamens en doden stijgen wel

 ©  Photo News

thumbnail:  
thumbnail:

Het aantal besmettingen is opnieuw licht gedaald. Gezondheidsinstituut Sciensano meldt gemiddeld 532,6 besmettingen per dag voor de periode tussen 8 en 14 augustus. Het aantal ziekenhuisopnames steeg tot 33,1 per dag en het aantal sterfgevallen tot 8,6.

cevt

Volgens de cijfers die Sciensano dinsdag vrijgeeft is het gemiddeld aantal dagelijkse besmettingen tussen 8 en 14 augustus gedaald tot 532,6 (afgerond 533). Dat is een daling van 14 procent ten opzicht van een week eerder (1 tot 7 augustus). Het gemiddeld aantal besmettingen daalt dus voor de tweede dag op rij.

Het aantal ziekenhuisopnames ten gevolge van covid-19 stijgt wel verder. Tussen 8 en 14 augustus werden elke dag gemiddeld 33,1 (afgerond 33) mensen opgenomen, een stijging met 24 procent tegenover de week voordien. Het aantal sterfgevallen steeg met 100 procent naar 8,6 (afgerond 9) per dag.

Op zich hoeft de stijging van het aantal ziekenhuisopnames en sterfgevallen niet te verbazen. Veel patiënten worden nog niet meteen bij het vaststellen van de besmetting in het ziekenhuis opgenomen. Ook overlijdens volgen pas enige tijd na het vaststellen van de ziekte. Dus pas als het aantal besmettingen al enige tijd zakt, zullen ook de overlijdens en nieuwe opnames weer afnemen.

Er liggen nu 339 mensen in het ziekenhuis (+3) van wie 90 op de intensieve zorgen (+4). Van hen worden er 45 beademend (+3).

Maandag gaf viroloog Steven Van Gucht meer uitleg bij de cijfers van de voorbije dagen.