Direct naar artikelinhoud
Crowdcontrol

Brusselse jongeren helpen strand- en stadscoaches in Blankenberge

Politie op het strand van Blankenberge.Beeld BELGA

Een tiental Brusselse jongeren heeft afgelopen weekend geholpen met de lokale strand- en stadscoaches in Blankenberge. Dat meldt de stad Blankenberge. De actie kaderde in een project waarbij een groep jongeren een andere groep jongeren helpt. Daarmee wilden de jongeren een signaal geven dat iedereen gelijk is, ongeacht origine. 

en

De jongeren van het strand- en stadscoachteam zijn verantwoordelijk voor het sensibiliseren van mensen rond de coronamaatregelen. De samenwerking met de jongeren met migratieroots uit de Brusselse regio kwam er nadat er in Blankenberge een hevige vechtpartij plaatsvond tussen jongeren van een Brusselse jeugdbende en de lokale politie. 

“Enerzijds wilden deze Brusselse jongeren zich distantiëren van dat gedrag en wilden ze tonen dat niet elke jongere in Brussel zo is. Anderzijds wilden de jongeren van ons strandteam tonen dat iedereen op dezelfde manier gesensibiliseerd wordt om zich aan de covidmaatregelen te houden en dat er niet wordt gediscrimineerd”, vertelt burgemeester van Blankenberg Daphné Dumery (N-VA). Beide groepen jongeren hebben de samenwerking als positief ervaren.