Steeds minder nieuwe besmettingen, maar aantal overlijdens stijgt

Het aantal besmettingen met het coronavirus zet ook in het Sciensano-rapport van dinsdag de dalende trend verder. Er zijn wel meer ziekenhuisopnames en overlijdens.

jvo

Er waren van 8 tot en met 14 augustus per dag gemiddeld 532 besmettingen in België. Dat is een daling met 14% in vergelijking met de week daarvoor. In totaal waren er 78.534 besmettingen: slechts 211 meer dan een dag eerder gemeld.

(Lees verder onder de grafieken)

In de provincie Antwerpen is de trend nog meer uitgesproken. Daar daalt het gemiddelde al zeven dagen op rij. Er waren van 8 tot en met 14 augustus gemiddeld 140 besmettingen per dag, bijna 33% minder dan een week eerder.

(Lees verder onder de grafieken)

LEES OOK: CIJFERS. Besmettingen, ziekenhuisopnames en overlijdens: hoe zit het in de provincie Antwerpen en in heel België?

Meer ziekenhuisopnames en overlijdens

Tegelijkertijd kent het aantal hospitalisaties en overlijdens wel een stijging. Voor het aantal overlijdens in ons land gaat het om een verdubbeling, naar gemiddeld 8,6 per dag. Het virus maakte intussen in ons land al 9.944 doden, 5 meer dan een dag eerder gemeld.

LEES OOK: KAART. In welke gemeenten flakkert het coronavirus weer op? Zo snel stijgt het aantal besmettingen

Wat betreft de ziekenhuisopnames is er een stijging met net geen kwart. Ons land komt nu uit op gemiddeld 33 hospitalisaties per dag. Maandag lagen 339 Covid-19-patiënten in de Belgische ziekenhuizen, 3 meer dan een dag eerder. Van hen liggen er 90 op intensive care (+4), van wie er 48 beademd worden (-3).

LEES OOK: CIJFERS. Per gemeente: hoe verloopt de epidemie? Volg de evolutie van het aantal coronabesmettingen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER