Vladimir Poetin en Aleksandr Loekasjenko ontmoetten elkaar in juni bij een Tweede Wereldoorlog-herdenking in Rusland.
Volledig scherm
PREMIUM
Vladimir Poetin en Aleksandr Loekasjenko ontmoetten elkaar in juni bij een Tweede Wereldoorlog-herdenking in Rusland. © AP

Regime van Wit-Russische Loekasjenko wankelt, maar wat doet Poetin? “Moskou zit met een dilemma”

Het regime van de Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko wankelt. Voor een menigte fabrieksarbeiders die hem recht in zijn gezicht uitjouwde, liet hij vandaag uiteindelijk zelfs de optie open om nieuwe verkiezingen te houden. De vraag is echter: wat gaat Rusland doen?

17 reacties

  • Ludo Verbueken

    4 jaar geleden
    Die zullen ze ook moeten neer leggen anders verandert er niets net zoals de vorige
  • mark germanus

    4 jaar geleden
    Moet Verhofstadt daar niet gaan roepen dat ze steun krijgen van de EU,dat hij hun bedankt om in opstand te komen. Misschien met wat geluk houden ze hem aan en leveren hem uit aan de Russen. Exit Verhofstadt !
  • Philippe De Vleeschouwer

    4 jaar geleden
    Rusland zal vanuit strategisch standpunt niet toelaten dat een pro-westerse regering in Wit-Rusland aan de macht komt. Want binnen de korste keren zullen de Amerikanen er raketten plaatsen.
  • Willy VARENDONCK

    4 jaar geleden
    Wat is het bestuursprogramma van de oppositie in de toekomst, het enige dat we weten is dat ze Loekasjenko weg willen, dat is wel merkwaardig. Er zijn weer anderen die aan de touwtjes trekken en die zitten in het buitenland, zoals toen met Oekraine, de omsingeling van Rusland gaat verder
  • Bob Croux

    4 jaar geleden
    Niemand vertrouwt de mogelijke hulp v d EU, mooipraters die de miserie over Oekraïne hebben veroorzaakt. Ze leven op neutrale voet met de Russen, die op hun manier content zijn en zolang ze binnen de lijntjes kleuren. Een land moet bestuurd worden en als de baas weg is zijn er een hoop die veel te verliezen hebben en niet met privéjet kunnen vertrekken. Een rustige overgang zit er niet in.