MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez  met tricolere mondmasker op weg naar de koning.
Volledig scherm
MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez met tricolere mondmasker op weg naar de koning. © Photo News

Georges-Louis Bouchez roept preformateurs op nota "die te ver ging" te verspreiden

MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez roept de ontslagnemende preformateurs Bart De Wever (N-VA) en Paul Magnette (PS) op de nota openbaar te maken die ze aan de ‘bubbel van vijf’ hebben voorgesteld met het oog op de vorming van een nieuwe federale regering. De Franstalige liberaal wijst ook op meningsverschillen tussen de Vlaams-nationalisten en socialisten over het statuut van die tekst.

57 reacties

  • Jos Spriet-Dewaele

    4 jaar geleden
    Zo roepen over iets van PS & NVA Ben benieuwd hoeveel hij nu zelf aan de grote klok zal hangen Want wat men eist van een ander moet men ook zelf doen Anders verlies je nog meer aan geloofwaardigheid en het is al zo pover gesteld met de partij. Je enige doel is Liberalen aan hun zitje houden met alle fabeltjes die je kan verzinnen en dat weet het kleinste kind.
  • jan boden

    4 jaar geleden
    Hij vergeet nog 1 en ondeelbaar te zeggen. Straks krijgt hij nog ambras met Lachaert.
  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    Op dat punt heeft hij wel gelijk. Men kan de NV-A geen overdaad aan transparantie verwijten. Die hebben altijd nog een verborgen agenda met hun werkelijke bedoelingen. Soms verspreken ze zich eens. Zoals pensioen op +70, miljarden extra besparen in de zorg of twee ministers voor alle ministeriële functies in de federale regering.
  • Patrick Marinus

    4 jaar geleden
    Bouchez is verantwoordelijk voor het mislukken van de onderhandelingen. Die man ontziet niks of niemand, zelfs als de Vlaamse liberalen daar in hun onderbroek voor komen te staan, dat die daar ingetrapt zijn is niet te vatten. Als de MR niet kan domineren doet hij er alles aan om de ene coalitie na de andere te doen mislukken. Nu de VLD aan zet is, is hij geslaagd in zijn opzet. Wedden dat hij de Vlaamse liberalen laat vallen?
  • charlaecken simone

    4 jaar geleden
    Je moet de verkiezingen herschrijven , het kan niet op dat een partij teert op de winst van vorige keren. Alles op nul. Dan zal pas duidelijk worden wie de echte winnaar is.