Direct naar artikelinhoud
Verenigde Staten

▶ ‘Stem niet op die moordenaar’: Sharon Stone ziedend op overheid nadat Covid-19 toeslaat in haar familie

Sharon Stone op InstagramBeeld Instagram

Sharon Stone (62) getuigt op Instagram hoe haar familie getroffen wordt door Covid-19. De actrice verloor haar grootmoeder en haar meter, terwijl haar zus Kelly Stone en Kelly’s man vechten voor hun leven. Stone haalt uit naar de overheden in de VS: ze roept op om in november te stemmen op Biden en Harris en ‘niet op die moordenaar’.

In een emotionele video deelt ‘Basic Instinct’-actrice Sharon Stone het aangrijpende verhaal van wat haar familie overkomt door het coronavirus en “de gebrekkige hulp in de VS”. Haar zus Kelly Stone leidt al jarenlang aan de auto-immuunziekte lupus, een ontstekingsziekte waarbij antistoffen tegen het eigen lichaam in alle organen afwijkingen kunnen veroorzaken. Hierdoor is de zus van Sharon een risicopatiënt voor het coronavirus. Zij en haar man vechten momenteel voor hun leven. 

Sharon Stone haalt uit naar het gebrekkige gezondheidssysteem in haar land. “In Montana, waar ze wonen, kan je niet getest worden zonder dat je symptomen vertoont. Als je die symptomen uiteindelijk hébt, krijg je je testresultaat pas na vijf dagen. Ondertussen kwamen mijn zus en haar man in contact met mijn moeder, die eerder al twee hartaanvallen overleefde en een pacemaker heeft. Omdat zij geen symptomen vertoont, heeft ze geen recht op een Covid-test.”

“De verpleegkundigen die mijn zus en haar man momenteel verzorgen, kunnen ook niet getest worden, omdat er te weinig tests zijn”, gaat Stone verder. “Zij riskeren hun leven. De stress en de uitputting in dat ziekenhuis staat in schril contrast met mensen die zeggen dat het hun vrijheid is om geen mondmasker te dragen.”

“Jullie lopen allemaal het risico om te sterven aan het coronavirus terwijl overheden blijven zeggen dat er amper risico’s aan verbonden zijn”, aldus Stone. “Maar ik vertel jullie hoe mijn familie eraan toe is. Mijn grootmoeder stierf al aan Covid, mijn meter stierf aan Covid. Mijn zus en haar man vechten voor hun leven en het gaat niet goed met haar.”

‘Stem niet op een moordenaar’

Stone: “Wanneer overheden zeggen dat er tests zijn voor iedereen, liegen ze. Wanneer ze zeggen dat er tests zijn voor de verpleegkundigen in de ziekenhuizen, liegen ze ook. Mensen gaan dood of vechten voor hun leven omdat er alleen maar leugens zijn. Wie een overheid wil contacteren, krijgt geen gehoor.”

“Het enige wat deze situatie kan veranderen, is stemmen op de Democratische presidentskandidaat Joe Biden en vicepresidentskandidaat Kamala Harris”, overtuigt Stone. “Want met vrouwen aan de macht, zullen we wel strijden voor onze families. Alleen dan zullen we vechten voor mensenlevens en voor een grotere en betere testcapaciteit.”

“Stem niet op een moordenaar”, roept Stone op. 

Zus Stone

Enkele dagen geleden gaf de actrice al van leer op Instagram. “Mijn zus Kelly, die al lupus heeft, heeft nu ook Covid-19. Dit is haar ziekenhuiskamer”, schrijft de actrice op Instagram. “Dit komt door één van jullie die weigerde een mondmasker te dragen. M’n zus heeft geen immuunsysteem en ze is enkel naar de apotheek geweest. Draag alsjeblieft een masker. Voor jezelf en voor de anderen.”

Dit bericht bekijken op Instagram

Een foto die is geplaatst door null (@sharonstone) op