Stad Leuven bezorgt alle inwoners bubbelboekje om contacten bij te houden

 ©  BART DEWAELE

Bron: BELGA

De Leuvenaars kunnen straks een ‘vriendenboekje’ oftewel ‘bubbelboekje’ van de stad in de bus verwachten. Een boekje waar ze de contacten met anderen netjes noteren om contacttracing te vergemakkelijken. “Hierdoor kan je bij een eventuele besmetting iedereen met wie je contact had snel op de hoogte brengen”, aldus burgemeester Mohamed Ridouani (sp.a).

Het boekje anticipeert op de vragen over de aard van contacten die de contactopspoorders van de overheid stellen aan wie besmet is. Duurde het contact bijvoorbeeld langer dan 15 minuten? Heb je elkaar aangeraakt? Hield je anderhalve meter afstand? “Met dit boekje heb je meteen de juiste informatie bij de hand als je een dergelijke telefoon krijgt of kan je zelf je contacten op de hoogte brengen”, aldus Ridouani.

Met het boekje wil Leuven de inwoners een stimulans aanreiken om de coronaregels verder goed op te volgen. “Het is van groot belang dat we bij een besmetting snel weten met wie die persoon contact heeft gehad en waar een besmetting is opgelopen. Door samen te werken en zorg te dragen voor elkaar heeft Leuven de voorbije maanden getoond dat we deze moeilijke situatie samen aankunnen. Dat geeft vertrouwen voor de toekomst. Ik roep allen op om vol te houden”, aldus Ridouani.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen