Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Koning brengt Egbert Lachaert (Open Vld) aan zet in regeringsvorming: “Of het lukt, hangt niet van één persoon af”

Koning Filip heeft het ontslag van preformateurs Bart De Wever (N-VA) en Paul Magnette (PS) aanvaard. Hij stuurt Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert het veld in om een zo breed mogelijke meerderheid in het parlement te vinden, zo klinkt het in een persbericht van het Paleis. N-VA wenst niet te reageren op de benoeming. Groenen en socialisten reageren overwegend positief.

312 reacties

  • Guido Volkaerts

    4 jaar geleden
    Lachaert aan zet, dat moet een lachertje, grapje zijn van onze koning, wat een toffe gast die Filip, altijd lol met die kerel... Eerst mag Lachaert Judas spelen bij de plannen van de NVA en dan nu zelf aan zet komen zodat hij met de rest van die Vlaamse losers en zijn Waalse MR vriendjes een minderheidsregering kan vormen. OpenVLD heeft zijn dieptepunt nog steeds niet bereikt, het kan nog dieper... En met verkiezingsuitslagen houd allang geen kat nog rekening. Mooie "democratie"...
  • Luc Van Bogaert

    4 jaar geleden
    Elke meerderheid is democratisch !
  • Marcel Willems

    4 jaar geleden
    ik hoor hier enkel dat dat alleen over Vlanderen geprat is ,maar het gaat hier over een regering federaal ,dus over gans Belgie.En neen Vlaanderen betaalt niet voor Wallonie omdat dit komt van de federale inkomsten over gans Belgie.Laat u niet s wijs maken
  • Guido dyck

    4 jaar geleden
    Zet ze in een kelder op brood met azijn en voor hên en alle parlementairen geen loon max 50d zoniet jobke zoeken in prive en nieuwe verkiezingen.
  • Marc Baeyens

    4 jaar geleden
    Dat wordt geen lachertje voor Lachaert. Nu hij het duo N-VA-PS heeft opgeblazen om het politieke spelletje van de liberalen te spelen, zal hij van die kant op niet veel goodwill moeten rekenen. Er is een overwegende linkse coalitie met Vlaamse minderheid in de maak.