Met Open VLD-voorzitter Egbert Lachaert zijn we nu toe aan de negentiende initiatiefnemer, informateur, preformateur of koninklijk opdrachthouder die het veld wordt ingestuurd. "Het is tijd voor een deadline-coalitie."
Volledig scherm
PREMIUM
Met Open VLD-voorzitter Egbert Lachaert zijn we nu toe aan de negentiende initiatiefnemer, informateur, preformateur of koninklijk opdrachthouder die het veld wordt ingestuurd. "Het is tijd voor een deadline-coalitie." © Photo News

Onze opinie. Na 1 jaar, 2 maanden en 24 dagen is het tijd voor de deadline-coalitie

Eén jaar, twee maanden en vierentwintig dagen. Zolang zijn we ondertussen sinds de verkiezingen. Met Open VLD-voorzitter Egbert Lachaert zijn we nu toe aan de negentiende initiatiefnemer, informateur, preformateur of koninklijk opdrachthouder die het veld wordt ingestuurd. Je kan hem alleen maar alle succes wensen. Maar zo’n 650.000 minuten na de verkiezingen -reken maar na, zo belachelijk lang is het echt- vraagt een mens zich af wat je ondertussen nog niet zou “geïnformeerd” kunnen hebben. Op het einde van de maand wordt Lachaert verwacht voor een “eerste verslag”. Heel erg dwingend klinkt dat allemaal niet. Terwijl het misschien wel net dat is waar onderhandelaars aan lijden: tevéél tijd.

93 reacties

  • Ken Verbruggen

    4 jaar geleden
    Van de 6 jaar regeertijd resteert er nog 4,75 jaar. Dat is nog 80%. De regering heeft dus 20% niet gewerkt, maar is er wel 100% voor betaald. Ik stel voor dat ik 20% van mijn belastingen terugbetaald krijg.
  • Sven Stolk

    4 jaar geleden
    Koning en politiek jullie zijn burger ondemocratisch. Volg de verkiezing in rangorde met gelijke stem voor zetel in heel het land. Ja Vlaanderen betaald België. Er was al lang een regering met goede bedoelingen. Wat is nu politieke vrijheid tegenover burger blokkeert dit. Dat moet morgen veranderen anders hebben democratische verkiezingen zoals genoemd geen zin. Burger heeft gekozen.
  • Jos Dupont

    4 jaar geleden
    Mr open VLD groen en Spa allemaal slippendragers van het koningshuis , we zijn jullie beu !!
  • Jonny Van den Bruel

    4 jaar geleden
    Een deel van de top van Open VLD is best vrij links, maar hun kiezers helemaal niet! De liberale leden kozen overtuigend voor een donkerblauwe Egbert Lachaert. Praat dit a.u.b. respectvol uit met N-VA, want jullie hebben de meeste raakpunten, die werken en sparen belonen. De belasting-programma's van Groen/Ecolo en PS/spa staat voor 95% haaks op waar jullie kiezers voor stemden.
  • Sven Stolk

    4 jaar geleden
    Neen politieke broekschijters voor macht. Tijd wet aangepast wordt de verkiezing in rangorde met gelijke stemmen voor zetels moet gevolgd worden. Dan heb je na kiezing direct een regering en zijn jullie politiekers wel totale macht kwijt maar leeft democratie. Politiek verkracht democratie burger voor eigen macht. Dat is de correcte analyse.