©  AFP

Barcelona neemt na coach Setién nu ook afscheid van technisch directeur Abidal

FC Barcelona heeft dinsdag de samenwerking met zijn technisch directeur Eric Abidal beëindigd. Dat gebeurde een dag na het ontslag van hoofdtrainer Quique Setién. Abidal volgde in 2018 Roberto Fernandez op als technisch directeur. Van 2007 tot 2013 was de 40-jarige Fransman al als verdediger in Catalaanse loondienst.

Werner Bourlez
Bron: BELGA

“FC Barcelona en Abidal hebben overeenstemming bereikt over de beëindiging van het contract tussen de twee partijen”, meldde Barcelona. “De club wil Abidal bedanken voor zijn professionaliteit, toewijding en positiviteit waarmee hij zich heeft ingezet voor de FC Barcelona-familie.”

Maandag meldde Barcelona al dat er rigoureuze maatregelen getroffen zouden worden. “De nieuwe coach wordt de komende dagen bekendgemaakt en maakt onderdeel uit van een uitgebreide herstructurering van het eerste elftal”, meldde de club, die naar verwachting snel de Nederlander Ronald Koeman als nieuwe trainer zal voorstellen.

Barcelona moest de landstitel aan Real Madrid laten en werd vrijdag uitgeschakeld in de kwartfinales van de Champions League. Bayern München was daarin met liefst 8-2 te sterk.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer