Malta is een van de landen of gebieden waarvoor momenteel code rood geldt. (Archieffoto)
Volledig scherm
Malta is een van de landen of gebieden waarvoor momenteel code rood geldt. (Archieffoto) © Getty Images/iStockphoto

Slechts een op de twee toeristen uit "rode zone" laat zich testen

Hoewel het verplicht is, laat slechts één op de twee Belgen die uit een "rode zone" in het buitenland terugkeert zich testen op een mogelijke besmetting met het coronavirus. Dat blijkt uit cijfers die minister Philippe De Backer (Open Vld) bekendmaakte in de Kamercommissie Gezondheid.

10 reacties

  • Leon Mertens

    4 jaar geleden
    Geen verplichting dan gebeurt er niets!!
  • Roger Rymen

    4 jaar geleden
    4000 € boete! Doe me niet lachen. Ik vraag me af hoeveel Corona-boetes gaan betaald worden 10 - 20 %? Relschoppers worden zelfs maar amper of niet bestraft.
  • Alain Van Gaal

    4 jaar geleden
    We kennen allemaal wel iemand in onze omgeving die na terugkeer uit een rode zone het onnodig vond om zich aan de strikte quarantaine maatregelen te houden, did met de nodige risico’s. Maar wat doen we eraan? Hoe maak je duidelijk dat dit een “gedeelde” verantwoordelijkheid is? Men kan niet afgaan op het “gezond” verstand van de bevolking, als een enkeling of groep dit reeds aan haar laars lapt.
  • Nico Herbots

    4 jaar geleden
    Had dan de grenzen dicht gelaten. Wat een circus. Reizen mag niet. Reizen mag wel. Reizen mag eigenlijk toch niet. Reizen mag onder bepaalde voorwaarden. Deze voorwaarden kunnen dagelijks en zelfs meerdere keren per dag veranderen. Je moet een papier invullen dat de helft van de tijd niet inlaadt. Je zou waarschijnlijk best in quarantaine gaan, maar niemand gaat het controleren dus we rekenen op je goodwill. Ja jongens, moet daar nog een tekeningetje bij?
  • marc decherf

    4 jaar geleden
    En daarom moet iedereen boeten, dank je wel toeristen.