Inwoners staan voor raadsel: wie vliegt almaar heen en weer over Sint-Amandsberg?

 ©  Flightradar24

Sint-Amandsberg / Evergem -

De inwoners van Sint-Amandsberg zijn in de ban van een vliegtuig. De piloot of pilote vliegt al enkele dagen heen en weer over de Gentse deelgemeente. Wat is er aan de hand?

Simon Dekaezemaker

Corona is niet langer het grootste gespreksonderwerp in Sint-Amandsberg. De inwoners zijn nu in de ban van een vliegtuig. Karel De Weerdt zat maandag te lunchen in zijn tuin toen hij het vliegtuig opmerkte.

“Het vloog laag bij de grond, telkens heen en weer. Een bevriende piloot vertelde me dat het vliegtuig al drie dagen over Gent aan het vliegen is. Het is zeker geen amateurpiloot, dat is duidelijk.”

Vandaag was het vliegtuig lijntjes aan het trekken boven Wippelgem (Evergem). De piloot of pilote volgt telkens een duidelijk traject en vliegt laag boven de grond. Dat is volgens kenners gebruikelijk als er foto’s worden gemaakt.

Het vliegtuig is opgestegen in de luchthaven van Deurne. Daar wordt bevestigd dat enkele vliegtuigen met die doelstelling zijn vertrokken.

Na navraag blijkt dat te kloppen. Het vliegtuig is eigendom van een Duits bedrijf. AFOC Germany Professional Aerial Photogrammetrists maakt voor bedrijven en overheden 3D-modellen van steden en industrieregio’s, voor gebruik op mobiele apparaten. Mysterie opgelost.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen