Dat Egbert Lachaert (Open Vld) (L) aan zet werd gebracht, ligt in de lijn der verwachtingen, zegt politicoloog Carl Devos (R).
Volledig scherm
Dat Egbert Lachaert (Open Vld) (L) aan zet werd gebracht, ligt in de lijn der verwachtingen, zegt politicoloog Carl Devos (R). © Photonews

Carl Devos: “Lachaert wordt nu gedwongen om te kiezen tussen paars-geel en Vivaldi-coalitie”

PolitiekNu hij door de koning het veld is ingestuurd, wordt Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert gedwongen om te kiezen tussen paars-geel (met N-VA en PS) en een Vivaldi-coalitie (zonder N-VA, maar met de groenen). Dat meent politicoloog Carl Devos (UGent).

29 reacties

  • Marc Baeyens

    4 jaar geleden
    Lachaert wordt stilaan de nieuwe Rutten van OPEN vLD, die de partij een anti-Vlaamse koers opstuurde. Hij zit nu met de MR én de Groenen opgescheept. Nu hij het duo N-VA-PS heeft opgeblazen om het politieke spelletje van de liberalen te spelen, zal hij van deze Vlaamse kant op niet veel goodwill moeten rekenen. Er is een overwegende linkse coalitie met Vlaamse minderheid in de maak.
  • Wilfried Vanden Berg

    4 jaar geleden
    De meest onbekwame gaat het probleem nu oplossen ? Een OVLD'r . Te gek voor woorden. De grootste verliezer met de minste kennis van zaken.
  • Emi Hergersberg

    4 jaar geleden
    vraag eens aan de man in de straat wt de Vivaldi coalitie is :-) Stop dat gekronkel, wees moedig en op naar nieuwe verkiezingen aub. Daarbij respect voor de democratische uitslag niet langer onder de tafel vegen
  • Jean Donny

    4 jaar geleden
    Hoog tijd voor nieuwe verkiezingen zodat de echte winnaars aan zet kunnen komen, zoals het in een democratie hoort, want we wijken daar maar verder en verder vanaf.
  • Gerry Cle

    4 jaar geleden
    Zolang Lachaert niet inziet dat de kiezer voor een socialer beleid heeft gekozen zal hij geen regering kunnen vormen. Tenslotte is het toch OVLD die niet in de geel-oranje-rode bubbel wil stappen.