Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © AP

OVERZICHT. In deze landen mogen Belgen niet meer binnen of moeten ze verplicht in quarantaine

Belgen die naar Zwitserland willen reizen, zullen vanaf donderdag ter plaatse tien dagen in quarantaine moeten. Niet alleen in Zwitserland, maar ook in andere Europese landen gelden strenge toegangsvoorwaarden. Meer nog, in sommige landen zijn Belgische reizigers zelfs niet langer welkom. Wij maakten een overzicht. 

14 reacties

  • Werner Dierckx

    4 jaar geleden
    De viroloog en de politiek hebben eindelijk hun zin gekregen , wij mogen straks nergens meer binnen . De centen blijven in eigen land . Antwerpen moet niet in Lockdown je mag er zelfs gaan terrassen. Lachwekkend en die politiekers gaan hier straks weer terug regeren .
  • Brigit Verbeek

    4 jaar geleden
    Alsof het er lekker aan toe gaat in de landen om ons heen!Het lijkt wel alsof je uit Antwerpen komt een melaatse bent terwijl er in Nederland het zelfde aantal of meer in bv Rotterdam al zijn maar daar kan alles niks ad hand hoor!
  • ivo simons

    4 jaar geleden
    Niettegenstaande alle zogezegde positieve berichten is er voor ons hier nog bijlange niet een lichtpuntje aan de coronatunnel.
  • Guy Delangen

    4 jaar geleden
    Is dit ook van toepassing voor mensen die België binnenkomen...ik denk het niet
  • Anton Van Zantvliet

    4 jaar geleden
    We kunnen nergens meer heen. België is het slechts scorend land van Europa. Zwitserland kreeg groen na politieke tussenkomst. België doet niks aan de tegenzet van de Zwitsers.
  1. Vlaamse ex-IT’er wil ‘groene muur’ bouwen in Afrika: “Als we niets doen is het over 40 jaar te laat”
    PREMIUM
    17

    Vlaamse ex-IT’er wil ‘groene muur’ bouwen in Afrika: “Als we niets doen is het over 40 jaar te laat”

    Met de koning als ambassadeur trekt Werner Sels (57) naar Namibië. De voormalige succesvolle IT’er gooide bijna twintig jaar geleden het roer om. Hoe komt het dat de klimaatproblematiek hem zo raakte dat hij zijn goed draaiende zaak verkocht om duizenden hectare land in Afrika te bebossen? Naast overbegrazing, waar stoot Sels zo nog tegenaan? Komt zijn ‘groene muur’ van de grond? “Als er niets gebeurt, wordt alles hier woestijn en is er niets meer mee aan te vangen”
  2. LIVE MIDDEN-OOSTEN. VS voor onmiddellijk akkoord tussen Israël en Hamas, ook Frankrijk wil dat Tel Aviv offensief tegen Rafah afblaast
    LIVE
    725

    LIVE MID­DEN-OOS­TEN. VS voor onmiddel­lijk akkoord tussen Israël en Hamas, ook Frankrijk wil dat Tel Aviv offensief tegen Rafah afblaast

    De VS zijn “vastbesloten” dat Israël en Hamas “nu” een akkoord moeten sluiten over een bestand. Dat heeft de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken gezegd. Volgens de humanitaire chef van de VN zou een grondoperatie door Israëlische troepen in de stad Rafah in het zuiden van Gaza een “onbeschrijfelijke tragedie” zijn, waartegen “geen enkel humanitair plan is opgewassen”. Daarmee reageerde hij op een uitspraak van de Israëlische premier Benjamin Netanyahu, die eerder duidelijk maakte dat een grondoffensief in Rafah hoe dan ook doorgaat, “met of zonder deal”. In de stad in het zuiden van het Palestijnse gebied hebben meer dan een miljoen burgers hun toevlucht gezocht. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.