Marjolein Van Kooi met haar neefje Sergino
Volledig scherm
PREMIUM
Marjolein Van Kooi met haar neefje Sergino © Jef Van Nooten

Begrafenisondernemer biedt gratis uitvaart aan voor doodzieke Sergino (18) na aangrijpende oproep voor crowdfunding

Een paar dagen. Als hij geluk heeft, misschien nog een paar weken. Meer geven de dokters Sergino Vinisi (18) niet meer. De jongen uit Turnhout vecht al sinds zijn zesde tegen een kwaadaardige hersentumor. Geld voor zijn begrafenis heeft de familie niet, en dus zette ze een crowdfunding op om hem toch het afscheid te geven dat hij verdient. Een inzameling die meteen weer stopgezet kon worden, want een Vlaamse begrafenisondernemer was zo geraakt door het verhaal van Sergino dat ze aanbiedt om zijn uitvaart gratis te verzorgen.

27 reacties

  • Mia Maussen

    3 jaar geleden
    mooi gebaar , er zijn nog goede mensen .
  • Ben Detrez

    4 jaar geleden
    Deze begrafenisondernemer heeft het hart op de juiste plaats. RESPECT.
  • Lisette Willems

    4 jaar geleden
    Toen mijn kinderen 18j werden, werd hun polis automatisch overgezet op hun eigen naam. Waarom is dat hier niet gebeurd? Je mag niet opzeggen omdat hij meerderjarig wordt en ziek blijkt te zijn? Toch mooi dat de begrafenisondernemer dit op hem wil nemen.
  • Joan Lute

    4 jaar geleden
    Zo triest dat zo een jong kind amper heeft mogen leven. Vind het hartverwarmend hoe deze jongen dankzij dit ongelooflijk mooi gebaar uiteindelijk toch een menswaardig afscheid krijgt. Hopelijk kan dit een signaal zijn dat we allemaal eens terug wat menselijker tegenover elkaar mogen zijn.
  • Eddy DESMET

    4 jaar geleden
    Meteen een bewijs dat er nog ondernemers zijn, voor wie het hart telt in de plaats van alleen maar centen. Een dergelijke begrafenisonderneming verdient heel veel respect. Vooral in moeilijke tijden. Bovenal wanneer het om jonge mensen gaat, voor wie eigenlijk nog een hele toekomst zou moeten wachten ...
  1. Is de stroom van jouw zonnepanelen deze lente en zomer weer wat meer waard?
    Mijnenergie

    Is de stroom van jouw zonnepane­len deze lente en zomer weer wat meer waard?

    Energieleveranciers betaalden nog nooit zo weinig voor de stroom van jouw zonnepanelen. In april moet de consument vrede nemen met gemiddeld 3 eurocent per kilowattuur. Bij een doorsnee verbruik betekent dat een habbekrats van 64,86 euro voor een volledige jaargang. Met de dagen met de meeste zonneschijnuren in aantocht mag het voor elke prosument wel iets meer zijn. Mijnenergie.be gaat na of die hoop gerechtvaardigd is.
  2. Record Store Day komt eraan: koop je favoriete album bij deze 6 authentieke platenwinkels in de provincie Antwerpen
    PREMIUM

    Record Store Day komt eraan: koop je favoriete album bij deze 6 authentie­ke platenwin­kels in de provincie Antwerpen

    Zaterdag 20 april is Record Store Day. Op die dag zetten platenzaken wereldwijd zichzelf in de kijker. En die aandacht is welgekomen, want vele winkels die muziek verkopen kregen het de laatste jaren zwaar te verduren door de concurrentie van streamingsdiensten als Spotify. Naar aanleiding van deze ‘feestdag van de platenzaak’ zocht onze redactie zes lokale winkels uit in de provincie Antwerpen waar verzamelaars van vinyl en cd’s terechtkunnen voor hun portie muziek. Van Bananarama in Antwerpen tot Q-Cennia in Olen: bij deze zaken koop jij een nieuwe (of stoffige tweedehands) plaat.
    Turnhout