AFP
Volledig scherm
© AFP

Joe Biden officieel genomineerd als presidentskandidaat voor Democraten

De Amerikaanse Democraten hebben Joe Biden officieel als presidentskandidaat genomineerd. Dat werd vannacht bekend tijdens de tweede dag van de vierdaagse Democratische Nationale Conventie. "Dank u zeer, uit de grond van mijn hart", zei Biden in een eerste reactie via videoboodschap. "Bedankt aan jullie allemaal, dit betekent zoveel voor mij en mijn familie, en ik zie jullie op donderdag." Op de laatste dag van de conventie zal Biden de nominatie formeel aanvaarden.

0 reacties

  1. “Best een sterke zaak”: hoe groot is kans dat Trump (77) veroordeeld wordt in zwijggeldproces?
    PREMIUM
    12

    “Best een sterke zaak”: hoe groot is kans dat Trump (77) veroor­deeld wordt in zwijggeld­pro­ces?

    Na veel vertraging zit Donald Trump (77) maandag dan echt in het verdachtenbankje, in het eerste strafproces tegen een oud-president van de VS. De zaak draait om het verdoezelen van zwijggeld voor pornoactrice Stormy Daniels. Wie zijn de getuigen? Speelt het in zijn nadeel dat hij berecht wordt in Manhattan, waar 8 op de 10 kiezers tegen hem stemden? Hoe groot is de kans dat Trump veroordeeld wordt? Enkele kenners vatten alles nog eens samen en doen al een kleine voorspelling over de afloop. “Het is best een sterke zaak.’’
  2. ANALYSE: Er is nog maar één manier om Trump te stoppen na monsterzege in Iowa
    PREMIUM
    86

    ANALYSE: Er is nog maar één manier om Trump te stoppen na monsterze­ge in Iowa

    Je hoort Donald Trump maar zelden over tegenstrevers zeggen dat het “slimme en capabele mensen” zijn. Dat hij dat na de eerste voorverkiezing in Iowa deed, is slecht nieuws voor al wie hoopt dat hij het pleit niet wint. Het betekent immers dat hij nu al niet meer bang is van zijn achtervolgers. En terecht. Zoals de zaken er nu voorstaan, kunnen Ron DeSantis en Nikki Haley hem niet meer bedreigen. Er is nog maar één manier om te ontsnappen aan de “nachtmerrie”, zoals Haley een herhaling van de tweestrijd tussen Trump en Biden omschrijft.