Thierry Neuville.
Volledig scherm
Thierry Neuville. © AFP

Voor het eerst WK-rally in België: Ypres Rally in november mee op hertekende kalender

RallyVoor de eerste keer in de geschiedenis zal een manche van het FIA World Rally Championship in België verreden worden. De FIA heeft de Renties Ypres Rally Belgium als slotwedstrijd van het FIA Wereldkampioenschap Rally 2020 op de kalender gezet. 

6 reacties

  • Kurt Degin

    4 jaar geleden
    Proficiat. Ieper met een uitstraling om U tegen te zeggen , evenals een puike organisatie , die en daar ben ik zeker van ook de corananormen zal respecteren en doen respecteren ...knap !!! En geluidsnormen en milieuoverlast ...??? Waar denken jullie dat de nieuwste personenwagens uit voortkomen ? Heel veel wordt getest enz met de Wrc bolides, daar al ns aangedacht alvorens jullie weer ns te verzetten. Grtzz uit de stille kempen
  • Koen De Pauw

    4 jaar geleden
    Mooiste sport ter wereld... Top en dik verdient voor de organisatoren.
  • Mark Ham

    4 jaar geleden
    Onwijs gaaf maar net als het WRC in Duitsland straks in Oktober ben ik benieuwd of en hoe we daar als bezoekers Coronaproof van kunnen gaan genieten! Hopelijk snel meer duidelijkheid!
  • Christian Eeckhout

    4 jaar geleden
    Wat met emmissie- milieuschade en geluidsoverlast? En ondertussen de overige burgers allerlei verplichtingen en regels opleggen op straffe van boetes bij niet naleving, zonder dan nog gewag te maken van de tientallen betogingen en ettelijke stakingen en acties in de scholen en het impact ervan !
  • Bart Marchand

    4 jaar geleden
    Schitterend!
  1. Het driegeslacht Everts geeft gas voor GP van België: “Het is allemaal onze droom om Liam zijn droom te helpen verwezenlijken”
    PREMIUM
    11

    Het driege­slacht Everts geeft gas voor GP van België: “Het is allemaal onze droom om Liam zijn droom te helpen verwezen­lij­ken”

    In de motorenstelplaats ten huize Stefan Everts (50) ziet zoon Liam (18) dagelijks hoe goed zijn papa was: een zee aan trofeeën - inclusief tien WK-titels - staat er uitgestald. Ook opa Harry (71) was een kampioen - getuige zijn vier wereldtitels. Liam wil na zijn allereerste GP-zege in juni zondag zijn talent tonen in de GP van België. Maar eerst: een geanimeerd gesprek met drie generaties over de motorcross, trainen, muziek en de ‘Everts-dynastie’.
  2. ONS RAPPORT. “Zo intelligent in koers” en “was het hele weekend nergens”: onze F1-watcher deelt veel hoge cijfers uit, maar ook drie buizen
    PREMIUM
    5

    ONS RAPPORT. “Zo intelli­gent in koers” en “was het hele weekend nergens”: onze F1-wat­cher deelt veel hoge cijfers uit, maar ook drie buizen

    Max Verstappen heeft in Monza geschiedenis geschreven. “Max bewees voor de zoveelste keer dat hij het allemaal heeft”, aldus onze Formule 1-watcher, die ook voor de GP van Italië weer punten uitdeelt. Naast drie buizen deelt hij ook een mooie 7,5 op 10 uit voor een coureur die ‘slechts’ zevende werd. “Had je in het begin van het jaar aan de toog voorspeld dat hij zevende zou worden in Monza, met een Williams, je verliet het café in pek en veren.”