Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Patiënten zijn jonger en hebben minder onderliggende aandoeningen: zo verschillend is tweede golf van eerste in ziekenhuizen

Patiënten die tijdens de tweede golf van de corona-epidemie in het ziekenhuis worden opgenomen, zijn jonger en hebben minder onderliggende aandoeningen dan patiënten die tijdens de eerste golf in onze ziekenhuizen belandden. Dat blijkt uit een onderzoek naar het profiel van gehospitaliseerde coronapatiënten, dat woensdag werd toegelicht op de coronabriefing van het Crisiscentrum.

8 reacties

  • Michel Werbrouck

    4 jaar geleden
    Hoe meer men spreekt dat we de goede weg op gaan en dat het aantal besmettingen daalt hoe groter het gevaar. Mensen en vooral de jeugd denken dan dat het gevaarlijkste voorbij is en laten de remmen los. Beter wat minder info en de riem aangespannen houden tot we echt kunnen spreken van een zeer sterke daling. Ik zie nog de commentaar " we hebben het virus bij zijn nekvel" van een viroloog. We hebben het gezien nadien !
  • Christiaan van Mansfeld

    4 jaar geleden
    Waarom heet dit een golf? 10-20 keer minder zegt het artikel. Laten we elkaar respecteren, afstand houden en zo met elkaar ook niet gek maken.
  • Joan Lute

    4 jaar geleden
    Wij zijn zo ontzettend dankbaar gespaard te zijn gebleven van covid 19. Dit is ongetwijfeld wel te danken aan ons doorzettingsvermogen dat we de covid19 maatregelen zonder morren hebben volgehouden. Uiteindelijk is het virus sterker als de zwakheid van mensen die alleen maar willen reizen en feesten .
  • jeff De Boeck

    4 jaar geleden
    Sterftegraad gewoon te hoog. Veel hoger dan in andere landen nu.
  • Walter Walckiers

    4 jaar geleden
    DIt is nog niet de 2e Golf maar een opflakkering van de 1e. De 2e komt in September/Oktober en zal nog slechter zijn.