WHO-baas Tedros Adhanom Ghebreyesus heeft gisteren naar alle lidstaten een brief gestuurd met een oproep om samen te werken.
Volledig scherm
WHO-baas Tedros Adhanom Ghebreyesus heeft gisteren naar alle lidstaten een brief gestuurd met een oproep om samen te werken. © AP

WHO waarschuwt opnieuw voor vaccin-nationalisme: “Niemand is veilig totdat iedereen veilig is”

De hele bevolking van een land inenten met een vaccin tegen Covid-19: dat is niet de juiste strategie, zo zegt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Eerst moeten overal de meest kwetsbaren beschermd worden.

4 reacties

  • MARCEL GOOSSENS

    4 jaar geleden
    Als er een werkzaam vaccin is...zal Belgie het als aller allerlaatste land ter wereld hebben !!!!! Met dank aan onze geweldige regering !!!
  • WILMA ULRIX

    4 jaar geleden
    Tot nu toe heeft de WHO als het gaat om corona volstrekt gefaald. En zolang deze Tedros met zijn waanideeen -oa flesjes- daar de baas blijft, zal de WHO blijven falen. Wie neemt die nitwit nog serieus?
  • Etienne De Bondt

    4 jaar geleden
    Die man denkt echt nog dat hij de wereld kan veranderen, draai het gelijk gewilt geld zal de verdeling bepalen.
  • Geert De Regge

    4 jaar geleden
    Wat voor een pipo is dat? Als iedereen in Belgie het vaccin gekregen heeft, dan ben je toch veilig als Belg. Dan speelt het toch geen rol wanneer Afrika zijn vaccin heeft.
  1. “In de operatiezaal staat een kast met kleppen in verschillende maten”: hoe ontstaat een hartklepaandoening en moet je altijd onder het mes?
    PREMIUM

    “In de operatie­zaal staat een kast met kleppen in verschil­len­de maten”: hoe ontstaat een hart­klepaan­doe­ning en moet je altijd onder het mes?

    Heb je last van hartkloppingen, pijn op de borst of gezwollen enkels? Mogelijk is een aandoening aan je hartklep de boosdoener. Wat kan een slecht werkende hartklep veroorzaken? Is een operatie altijd nodig? En kan je zelf iets doen om schade te voorkomen? Hartchirurg prof. dr. Bart Meuris (UZ Leuven): “Bij een biologische hartklep heb je meer vrijheid, maar die is minder duurzaam.”
  2. ▶ Mogelijk eerste sterfgevallen door eten van vlees van ‘zombieherten’: om welke ziekte gaat het en wat is het risico voor ons?
    PREMIUM
    HLN legt uit

    ▶ Mogelijk eerste sterfgeval­len door eten van vlees van ‘zombieher­ten’: om welke ziekte gaat het en wat is het risico voor ons?

    In de Verenigde Staten zijn twee jagers gestorven nadat ze vlees hadden gegeten dat vermoedelijk afkomstig was van zogenaamde ‘zombieherten’. Het zou dus mogelijk om de eerste overdracht ooit kunnen gaan van de dodelijke ziekte naar mensen. Dat melden onderzoekers van de Universiteit van Texas via een nieuwe publicatie in het wetenschappelijke tijdschrift Neurology. Maar wat staat er precies in hun wetenschappelijke publicatie? Waaraan lijden die ‘zombieherten’? En wat is het gevaar voor ons? HLN-wetenschapsexpert Martijn Peters beantwoordt vijf vragen in deze HLN legt uit podcast.