Opvallend: Beerschot-aanwinst Suzuki moet eigen presentatie vanop afstand bijwonen

Beerschot heeft woensdag zijn recordtransfer Musashi Suzuki voorgesteld. Opvallend, de Japanse aanvaller kon door een quarantaine niet fysiek aanwezig zijn. Via een videocall toonde de international zich wel ambitieus: “Ik wil topschutter worden. Eerst van deze club, daarna van de Jupiler Pro League.”

jmg, wco

Persconferenties. Door Covid-19 verlopen ze al een tijdje anders, maar voor de aankondiging van de Japanse aanwinst Musashi – “zeg maar Musa, dat is iets makkelijker” – Suzuki moest Beerschot nog iets creatiever uit de hoek komen: de videoconferentie.

Na zijn reis uit Japan verblijft de 26-jarige aanvaller immers in quarantaine en kon hij niet persoonlijk aanwezig zijn. Hij legde de voorbije dagen al twee negatieve testen af, als hij vrijdag een derde keer negatief test, mag hij een dag later bij de spelersgroep aansluiten.

Naast de aanwezige pers in het Olympisch Stadion volgden ook zo’n vijftig Japanse journalisten de aangepaste persbabbel. “Helaas heb ik door die quarantaine ook nog niet veel van Antwerpen kunnen zien”, sprak Suzuki. “Maar wat ik door het raampje van de auto heb gezien, zag er toch goed uit.”

Beerschot wordt jouw eerste buitenlandse avontuur. Wat verwacht je er zelf van?

Musashi Suzuki: “Door deze transfer hoop ik zelf een stap hogerop te zetten. Beerschot is een club die de voorbije jaren een snelle groei heeft meegemaakt. Samen met deze club hoop ik de komende jaren verder te groeien. Het is trouwens de eerste keer dat ik een paars shirt draag. Vooraf twijfelde ik even of het mij wel goed zou staan, maar ik ben er heel tevreden mee. Het verschil tussen het Japanse en Europese voetbal? Dat zal behoorlijk groot zijn. In Japan draait het om snel combinatievoetbal, hier zal het voetbal veel fysieker en tactischer zijn.”

Met welke kwaliteiten hoop je zelf het verschil te maken?

“Met mijn snelheid duik ik graag in de rug van de verdediging. Daar hoop ik toch zeker een bijdrage te kunnen leveren. Mijn ambities? Eerst hoop ik een vaste stek in de ploeg af te dwingen. Daarna wil ik topschutter worden. Eerst van Beerschot, later in de Jupiler Pro League.”

Er lopen wel wat Japanse voetballers in België rond. Heb je met hen al contact gehad?

“Ja, met Miyoshi van Antwerp. Hij heeft me beloofd dat hij me na mijn quarantaine een rondleiding zal geven in de Antwerpse binnenstad. Dat we straks tegenover elkaar staan in een Antwerpse derby? In Japan zullen ze die wedstrijd zeker met extra aandacht volgen, zeker omdat er twee Japanners tegenover elkaar staan.”

Op het laatste WK werd Japan na een beklijvende wedstrijd uitgeschakeld door België. Is dat voor jullie nog altijd een trauma?

(lacht) “Ja, toch wel. Vooral die bewuste counter (waarop Nacer Chadli de 3-2 scoort, red.) zorgt bij ons nog steeds voor traumatische gevoelens.”

Ambitie heeft Suzuki alvast bij zijn eerste woorden: “Ik wil me eerst vast in de ploeg spelen, dan wil ik clubtopschutter worden en uiteindelijk is het doel topschutter te worden in de Jupiler Pro League.”

Het aantrekken van de Japanse aanvaller heeft alvast zijn effect niet gemist bij Beerschot. De club heeft sinds de aankondiging gisteren al 10.000 volgers extra op social media.

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Aangeboden door onze partners