Uit enquêtes blijkt grote tevredenheid over thuiswerk. Enige minpunt is het gebrek aan contact met collega's.
Volledig scherm
PREMIUM
Uit enquêtes blijkt grote tevredenheid over thuiswerk. Enige minpunt is het gebrek aan contact met collega's. © iStock

Permanent ‘out of office’: bedrijven zien thuiswerk als blijvertje

Steeds meer bedrijven en administraties laten hun personeel voor de rest van het jaar thuiswerken. “Corona betekent een kwantumsprong in de organisatie van werk”, schrijft De Morgen.

10 reacties

  • Jeroen Van Holderbeke

    4 jaar geleden
    @Bernadette Vette. Exact hetzelfde hier (andere branche). Als programmeur kan ik volgens de baas echt niet thuis werken zelfs niet met de verplichting.
  • Peter Van Weereld

    4 jaar geleden
    Ik werk al va begin maar thuis, ben 4x op t bureel geweest, alle vergaderingen via pc, lekker los gekleed... perfect, zo tot 2025 voor mij!!
  • Etienne De Bondt

    4 jaar geleden
    We zullen zij die het o toch zo goed vinden eens spreken na de winter, als de rekening komt van de verwarming.
  • Chris Beeke

    4 jaar geleden
    ik zie alleen maar voordelen , mits dit niet 5/5 is. 1 a 2 dagen op kantoor is best goed voor uw contacten te onderhouden met personeel , zeker met nieuwe mensen op kantoor. Maar voor de rest, kan je thuiswerken , doe het dan ook ! Je wint je reistijd , je verslijt geen auto of moet niet via het hatelijke openbaar vervoer gaan . Er is minder file waar dan ook arbeiders die naar hun werk moeten ook van kunnen profiteren . Hopelijk is thuiswerk een blijvertje.
  • Bernadette Vette

    4 jaar geleden
    Juich aan allen die kunnen en mogen telewerken. Ondanks technisch en praktisch 100% mogelijk in mijn job en het feit dat het "de norm" en verplicht was, weigerde mijn werkgever (autokeuring) dit. Ze vertrouwen hun personeel niet. Dus zitten we maar op kantoor met de duimen te draaien. Zielig wanbeleid.
  1. Mag je baas je vragen om regelmatig langer te werken, zonder recup of extra loon? “Hij mag het je niet zomaar opleggen”
    Jobat

    Mag je baas je vragen om regelmatig langer te werken, zonder recup of extra loon? “Hij mag het je niet zomaar opleggen”

    Stel: je werkt een (half)uur langer dan voorzien in je arbeidscontract. Goed voor één keer, denk je, tot het nog eens gebeurt, en nog eens, en je uiteindelijk bijna dagelijks langer blijft. Je krijgt er niets voor terug, maar intussen is de drempel om aan de alarmbel te trekken erg hoog. Elien De Clercq, Legal Expert bij Partena Professional, legt Jobat.be uit wat (niet) kan, en ze geeft tips om het gesprek aan te gaan met je baas.
  2. Zo zullen getroffen werknemers het faillissement van Van Hool voelen: “Vooral zij met een hoog loon en hoge anciënniteit zullen geld verliezen”
    PREMIUM
    46

    Zo zullen getroffen werknemers het faillisse­ment van Van Hool voelen: “Vooral zij met een hoog loon en hoge anciënni­teit zullen geld verliezen”

    Nu het faillissement officieel is aangevraagd bij busbouwer Van Hool, wordt ook de financiële impact op de getroffen werknemers duidelijker. Dat tot 1.800 werknemers hun baan verliezen door een faillissement - en niet vanwege een herstructurering - kan (tien)duizenden euro’s verschil betekenen voor de betrokkenen, aldus expert Jan Vanthournout van SD Worx. “Vanaf een bepaald aantal dienstjaren ben je als ontslagen werknemer nog meer de dupe als je werkgever overkop gaat.” Maar wat als je snel elders aan de slag kan? Heb je dan recht op dezelfde ontslagvergoeding?