Victor Campenaerts is dé uitdager van Wout van Aert op het BK tijdrijden: “Ik start aan 99%, maar wil hem kloppen”

Werelduurrecordhouder Victor Campenaerts (NTT Pro Cycling Team) vertoeft reeds sinds maandag in de buurt van het parcours van het BK tijdrijden, dat donderdag in Koksijde gereden wordt. Hij constateerde dat de rugblessure, overgehouden aan een val in Tsjechië, niet voor al te veel last meer zorgt. De 28-jarige Antwerpenaar is gretig en wil heel diep gaan om die tricolore trui, net als in 2016 en 2018, mee huiswaarts te nemen.

Bron: BELGA

“Ik ben alvast blij dat ik kan starten in het Belgisch kampioenschap. Het zag er na mijn val even helemaal niet goed uit, maar het kan nog erger. Kijk maar naar wat Remco Evenepoel overkwam. Ikzelf liep twee wervelbreuken op aan de rug. Die blessure is hinderlijk, maar niet al te pijnlijk. De rug is bij het tijdrijden redelijk immobiel. Ik start in Koksijde aan 99 procent van mijn kunnen”, aldus Victor Campenaerts.

Wout van Aert is er de te kloppen man. “Ik kan niet ontkennen dat Wout de topfavoriet is. Ik ga hem echter het vuur aan de schenen leggen en ik wil hem kloppen. Ik weet dat dit moeilijk zal zijn, gezien mijn val in Tsjechië en zijn huidige conditie. Vorig jaar was ik ontgoocheld, maar toen stond een heel andere Victor Campenaerts aan de start van het BK tijdrijden. Ik had intensief toegeleefd naar mijn werelduurrecord. Daarna ging het snel naar de Ronde van Romandië en de Ronde van Italië. Daar presteerde ik ook niet slecht, net als in de Ronde van België. Zo kwam ik mentaal en fysiek uitgeblust aan de start van het BK. Nu is er die rugblessure, maar ik voel me gretig en mentaal zeer fris.”

Het parcours op het militair domein in Koksijde zou voor renners zijn met een grote motor. “Er zitten niet al te veel bochten in de omloop. Ik ben wel zeer tevreden dat de organisatoren de moeite namen een bepaalde strook opnieuw te laten asfalteren. Ik ben er al sinds maandag en laat dus niets aan het toeval over, ook al is het niet simpel om te verkennen in een militair domein. Ik probeerde het wel, maar al snel werd ik teruggefloten.”

 ©  Marc Van Hecke

Thomas De Gendt: “Tevreden als ik binnen de minuut van Wout eindig”

“Ik ben ongeschonden uit de Ronde van Polen en de Dauphiné gekomen en kan fit aan de start komen van het Belgisch kampioenschap tijdrijden. Remco Evenepoel en Yves Lampaert zijn buiten strijd, Victor Campenaerts kampt met een blessure aan de rug. Ik zet Wout van Aert ontegensprekelijk op nummer een. Als je ziet hoe die de laatste tijd rond knalt. Dat zegt genoeg. Die man is top”, aldus De Gendt, van wie het beste resultaat een tweede plaats was in 2018, na Victor Campenaerts.

In de individuele tijdrit van Parijs-Nice, op 11 maart, werd De Gendt vierde. Na de Franse rittenkoers volgden bijna vijf maanden zonder competitie. “Dat heeft me toch geen deugd gedaan. Ik heb echt wel koersritme nodig om goed te zijn. De Dauphiné heeft wel zijn nut bewezen. Vorig jaar werd ik zesde in het BK. De concurrentie wordt ook alsmaar groter. Plots waren daar Wout van Aert en Remco Evenepoel. Voorts maken Yves Lampaert en Victor Campenaerts sowieso steeds deel uit van het kransje topfavorieten. Het was dan ook logisch dat ik enkele plaatsen ging zakken. Nu zijn er enkelen niet bij. Dat is spijtig, maar de kans dat ik nu wel het podium haal, is alvast groter. Ik denk dat een tweede plaats dit jaar het hoogst haalbare zal zijn. Kan ik binnen de minuut van Wout van Aert blijven, dan mag ik tevreden zijn.”()

 ©  Photo News

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wegwielrennen