Johan Jacobs/Photo News - Fotomontage HLN
Volledig scherm
© Johan Jacobs/Photo News - Fotomontage HLN

Herman Brusselmans richt pijlen op prinses Amalia: “Die buste heeft ze van haar moeder geërfd”

ShowbizzHerman Brusselmans (62) doet sommige Nederlanders wellicht in hun koffie verslikken. De veelschrijver pende een scherpe column neer voor het Nederlandse magazine Nieuwe Revu, waarin hij de 16-jarige prinses Amalia op de korrel neemt. In zijn column richt Brusselmans zijn pijlen vooral op de taille van de jonge dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima. 

15 reacties

  • frank willems

    4 jaar geleden
    Wel een gemakkelijke prooi , jong .. kan niet antwoorden door haar status . Zou Alex Agnew is moeten aanpakken we zouden wel rook zien denk ik .
  • Gerry Cle

    4 jaar geleden
    Een karikatuur is een visueel uitvergroten van iemands kenmerken. Iedereen vindt dat dat moet kunnen. Brusselmans doet juist hetzelfde maar met taal en iedereen vindt dat verwerpelijk. Het ENIGE dat men hem kan verwijten is dat de prinses nog een kind is.
  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    Body shaming over Brusselmans. Daar is zelfs geen beginnen aan. Dat wordt te kostelijk aan inkt en papier. Of aan digitale bandbreedte. Maar goede Vlaamse auteurs - zoals Lanoye, Hemmerechts, Verhulst, Brijs, Claus, Boon - komen het best uit de verf tegen een contrasterende banale achtergrond. En dat is iets wat Brusselmans met verve vervult.
  • Alfons Schepers

    4 jaar geleden
    Brusselmans staat gelijk aan bagger! Daarmee is zijn hele literaire carrière omschreven...
  • Patrik De Weirdt

    4 jaar geleden
    Is hij echt zo onzeker over zichzelf dat de enige manier om zich beter te voelen bestaat uit het beschimpen en neerhalen van anderen is? Voor hij anderen bespot om hun uiterlijk, zou hij beter eens heel goed in de spiegel moeten kijken.