Woonzorgcentrum Ten Hove © Tommy Maes

Medewerkster test positief: woonzorgcentrum neemt 91 coronatesten af

Mol -

Woonzorgcentrum Ten Hove in Mol neemt donderdag in totaal 91 coronatesten af, waarvan 31 bij bewoners van de afdeling Groene Oase en zestig bij betrokken medewerkers. Eerder deze week testte één van de medewerkers van de afdeling Groene Oase positief.

De besmette medewerkster vertoonde geen ziektesymptomen, maar onderging een preventieve test wegens een hoogrisicocontact. De afgelopen dagen en uren werden stapsgewijs de nodige maatregelen genomen. De betrokken medewerkster werd meteen naar huis gestuurd toen was vastgesteld dat zij een hoogrisicocontact was van een besmette persoon. Nadat haar test positief was gebleken, vond een overleg plaats met de Coördinerend en Raadgevend Arts van het woonzorgcentrum.

In samenspraak met de adviserende arts nam het woonzorgcentrum de beslissing om op korte termijn alle bewoners van de betrokken afdeling te testen, inclusief alle medewerkers die de afgelopen week op de afdeling hebben gewerkt of met deze afdeling in contact zijn geweest.

Het testen van de bewoners van de andere afdelingen is in deze fase niet aan de orde, omdat de drie afdelingen maximaal gescheiden functioneren. Op dit moment zijn er nog geen gevolgen voor de bezoekregeling of andere praktische richtlijnen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Coronavirus