AFP
Volledig scherm
© AFP

Sociale media bannen complotvideo ‘Plandemic’ die techgiganten als Google en Facebook verantwoordelijk houdt voor het coronavirus

‘Plandemic’ - een video die in 26 minuten tijd grote techbedrijven zoals Google en Facebook ervan beschuldigd verantwoordelijk te zijn voor de huidige pandemie – wordt nu geweerd door sociale media. Zowel Facebook, Twitter als YouTube trachten op die manier de verspreiding van desinformatie in de ban te doen. Dat schrijft de Amerikaanse techwebsite The Verge. 

10 reacties

  • Eddy De Snel

    4 jaar geleden
    De meesten kun je met alles beïnvloeden om Covid-19 toch maar te ontkennen en vaccins te weren, het is maar goed dat dergelijke onzin geweerd wordt , er lopen veel gestoorden rond, de wereld wordt er gelukkig nog tegen beschermd. Dit is niet de eerste keer en helaas zijn er vele gemeenschappen die allerlei onderwijzen. Zij zijn verantwoordelijk voor het in stand houden van een pandemie en de bevolking dom te houden op basis van radicale en domme ideeën .
  • Liesbeth Hautekiet

    4 jaar geleden
    Mr Bogaert, sociale media is opgericht ter controle vh volk en vals gevoel van vrij meningsuiting te implementeren. Kijk eens naar welke firma's deze sociale media effectief gelinkt zijn, bekijk dit dan in kader welke personen/groeperingen zei sponsoren en dan is het niet vergezocht om te stellen dat sociale media mee zit in de censuur. Ik zou durven zeggen dat u zelf eerst eens onderzoek doet ipv makers van dergelijke films te willen vervolgen en torenhoge boetes te geven.
  • Mathieu Wouters

    4 jaar geleden
    Ik hoop dat de schrijver van dit stuk de moeite heeft genomen om de docu eerst te bekijken, alvorens een oordeel te vellen (maar dat zal wel niet). Het nieuwe fascisme toont zijn macht over de media. Alles wat tegen het officiële verhaal ingaat wordt gebanned. Laten we dit met z'n allen toejuichen en vervolgens (binnen enkele maanden/jaren) verwonderd zijn dat onze vrijheden volledig uitgehold zijn... Ik raad iedereen aan de docu te bekijken (via london real) en dan een mening te vormen!
  • martin govaert

    4 jaar geleden
    Mr Francois , bent U nu serieus ? Als het geen leugens zijn , wat zou facebook/twitter/youtube kunnen winnen met een pandemie, Ik zou de makers van zulke video’s voor het gerecht sleuren,Geen bewijzen, de cel in met een torenhoge boete erbij . Het zal rap gedaan zijn met “Fake news”.
  • Matthias Smalle

    4 jaar geleden
    Vraag ik mij ook af, er zal wel iets in voorkomen dat niet mag bekeken worden of uitgelicht, iets in de richting van naar canada gaan v oor medicijnen die tot 1000 keer goedkoper zijn of zo van die dingen