De LEZ-zone van Brussel.
Volledig scherm
De LEZ-zone van Brussel. © BELGA

Aantal vervuilende wagens in Brussel met 70 procent gedaald

Het aantal vervuilende voertuigen dat in Brussel rondrijdt, is in 2019 met 70 procent gedaald. Dat zegt Leefmilieu Brussel in haar jaarverslag.

10 reacties

  • Etienne Vanhoegaerden

    4 jaar geleden
    Het verkeer is ook bijna 70% verminderd dus logisch maar dat zegt men er niet bij
  • bob jansens

    4 jaar geleden
    In het verbieden van auto's zonder Euro-norm, en auto's van Euro-norm 1&2zit nog enige logica, maar de logica om auto's Euro-norm 3 en beter te verbieden is ver te zoeken, immers vanaf Euro-norm3 zit men met een gereglementeerde uitstoot voor alle parameters die men vandaag in beschouwing neemt. OK met elke nieuwe norm worden de maximumwaarde strenger, maar deze auto's zijn wel verkocht zonder vervaldatum
  • Danny De paepe

    4 jaar geleden
    Alle verwarmingen op fossiele brandstof uit en ‘t is nog properder. De oelewappers.
  • René Janssen

    4 jaar geleden
    een euro 2 diesel die 5000km per jaar rijd vervuilt nog steeds een pak minder dan een euro 5 die er 100.000km per jaar afmaalt, het hangt allemaal af van hetgeen een eigenaar verlangt of nood heeft aan een voertuig, maar de economie moet draaien, dus straf weinig rijders maar af, is zo debiel als maar kan zijn, en de veel km rijders moeten toch om de 2 a 4 jaar vernieuwen. wat is het probleem? leugens en money.Laat de bevolking eens wat met rust moeiallen .
  • Daniel Meuleman

    4 jaar geleden
    Als men alle verkeer verbiedt zullen de cijfers nog meer zakken.