Het incident vond plaats tijdens een grenscontrole in Hoogstraten. © Mia Uydens

Koppel riskeert 18 maanden cel voor weerspannig gedrag en spuwen naar inspecteur

Hoogstraten -

Een 70-jarige Fransman en zijn 61-jarige vrouw riskeren elk 18 maanden cel omdat ze zich in april tijdens een grenscontrole in Hoogstraten weerspannig gedroegen. De vrouw spuwde ook in het gezicht van een van de politie-inspecteurs.

Marcel D.M. wilde op 10 april met zijn vrouw van Nederland naar België rijden om zijn zoon te bezoeken, maar kreeg door de coronamaatregelen geen toegang tot ons land. Via bepaalde sluipwegen waren ze er toch in geslaagd om de grens over te steken. Drie kwartier later passeerden ze bij hun terugkeer weer bij dezelfde grenspost in Hoogstraten.

“De man was arrogant tegen de politie en schold de inspecteurs uit voor ‘kutbelgen’ en ‘dommeriken’”, schetste openbare aanklager Inge Delissen op de rechtbank in Turnhout. “De vrouw stapte uit en probeerde met een balpen in een hand van een agent te steken. Ze beweerde dat ze corona had en spuwde in de richting van een inspecteur. Het is frappant dat ze zich op hun leeftijd nog op dergelijke manier gedragen.”

De getroffen agent vroeg een schadevergoeding van 1.500 euro. “De agenten moesten tijdens de lockdown in moeilijke omstandigheden hun job uitoefenen”, zei de raadsman van de inspecteur. “De vrees voor een mogelijke coronabesmetting heeft zwaar gewogen.” De verdediging van D.M. vroeg opschorting van straf. “De man voelde zich zelf aangevallen en behandeld als een crimineel”, pleitte meester Romy Geysen. Vonnis op 26 augustus. (bvdl)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Blikvangers Kempen