Archiefbeeld. Alexanda Amon Kotey (links) en El Shafee Elsheikh worden verdacht betrokken te zijn bij de onthoofding van verschillende westerlingen. (30/03/2019)
Volledig scherm
Archiefbeeld. Alexanda Amon Kotey (links) en El Shafee Elsheikh worden verdacht betrokken te zijn bij de onthoofding van verschillende westerlingen. (30/03/2019) © AP

VS: geen doodstraf voor IS-terroristen die westerlingen onthoofden

De Verenigde Staten beloven de Britse regering niet te streven naar de doodstraf voor twee IS-moslimterroristen die westerlingen onthoofden. De twee hadden de Britse nationaliteit. Zij kregen, toen zij als jihadist streden, de bijnaam ‘The Beatles’, samen met twee andere IS-strijders. De vier vielen op door hun Engelse accent.

6 reacties

  • DIRK VAN DESSEL

    4 jaar geleden
    In Irak berechten want daar zijn hun misdrijven gepleegd, ergo dient de locale wetgeving geldig te zijn !
  • Andy Van de velde

    4 jaar geleden
    Ik snap niet dat zulke beesten een gevangenisstraf krijgen en dat de burger opdraait voor de kosten van onderhoud?!
  • Hugo De Coster

    4 jaar geleden
    Laat ze maar rustig in Irak berechten, dat is de enige juiste beslissing. De mensheid moet af van dergelijk gevaarlijk ongedierte. Denk maar eens aan al de nabestaanden van de slachtoffers die ze maakten.
  • David Hermans

    4 jaar geleden
    Dus zij die bewust meerdere mensen het leven hebben ontnomen moeten koste wat het kost zelf nog een gans leven voor zich krijgen? Dan mag de doodstraf wat mij betreft dringend heringevoerd worden...
  • paul van gele

    4 jaar geleden
    Zij moeten uit geleverd worden aan de Irakese justitie en daar berecht worden voor hun misdaad tegen het Irakese bevolking. Het kan niet zijn dat het westen massa moordenaars van deze tijden blijft beschermen.