Yves Coppieters: ‘De beste manier om dit virus tegen te houden, is door te hameren op social distancing en handen wassen, én door zoveel mogelijk binnen een mondmasker te dragen.’
Volledig scherm
PREMIUM
Yves Coppieters: ‘De beste manier om dit virus tegen te houden, is door te hameren op social distancing en handen wassen, én door zoveel mogelijk binnen een mondmasker te dragen.’ © Franky Verdickt

INTERVIEW. Epidemioloog Yves Coppieters: “Voer die bubbel van vijf af”

Terwijl het kruim van de Vlaamse experts de bubbel van vijf blijft verdedigen, klinkt aan de andere kant van de taalgrens een ander geluid bij hun daar vermaarde evenknie. ULB-epidemioloog Yves Coppieters serveert de maatregel af in een interview met De Morgen. “De oplossing is binnen mondmaskers dragen.”

79 reacties

  • Wilfried Ingels

    4 jaar geleden
    Wie gaat nu een mondmasker dragen binnen?Het is hier gekker en gekker aan het worden.Niemand zal dat doen en hoe gaan ze dat controleren dan.
  • Ian Vandenbossche

    4 jaar geleden
    Niet het aantal besmettingen is belangrijkste, want dat kan meer zijn omdat er meer getest wordt, maar het aantal overlijdens aan Covid is belangrijk om de impact te meten. Aantal overlijdens blijft snel stijgen, dus hoge graad van voorzichtigheid is primordiaal. Een professor-viroloog die dat niet snapt had beter bakker of loodgieter geworden.
  • Katty Mommaerts

    4 jaar geleden
    En dit helpt hoe? Hoe meer er kwieten zoals deze zich uitlaten tegen de maatregelen, hoe meer mensen hun voeten eraan vegen. Het is nu al dikwijls zo.
  • DIRK VAN DESSEL

    4 jaar geleden
    Waarom ? Vermits de mensen er toch hun voeten aan vegen...
  • Hugo vanderoosbeek

    4 jaar geleden
    Bubbels spatten sowieso uit elkaar. Een mondmasker daarentegen is even accuraat als een vliegenmepper. Die zou moeten worden verplicht ! Voor iedereen, overal !