BELGAIMAGE
Volledig scherm
PREMIUM
© BELGAIMAGE

Na overlijden van 56-jarige man aan wespensteek: wat moet je doen wanneer je gestoken wordt, en kan je weten of je allergisch bent?

Een wespensteek werd de 56-jarige Benny Hennus uit Waanrode fataal. Nochtans was hij niet allergisch, volgens zijn vrouw. “Zulke gevallen zijn eerder uitzonderlijk, maar hoe dan ook: als je merkt dat je reageert, wacht dan niet te lang”, zegt Jan Tytgat, professor en toxicoloog aan de KU Leuven. Dit moet je doen als je merkt dat je zelf een reactie hebt op een wespensteek.

3 reacties

  • Gert Wouters

    4 jaar geleden
    Stevige wespen dit jaar: 3 weken geleden ook prijs in vinger. 1,5 week verschrikkelijke jeuk. Nu zie je de wond nog.
  • Filip D'Huyvetter

    4 jaar geleden
    Ik werd verleden jaar gestoken en reageerde allergisch: lippen ontstoken, jeuk en uitslag over mijn hele lichaam. Ik kreeg het dwingende advies om overal een Epipen mee te nemen en die direct in mij dij te schieten als ik nog eens gestoken werd. Dit jaar was het zo laat. Op de fiets weer gestoken. 70 km van huis en de Epioen niet mee. Vreemd: ik reageerde dit keer niet allergisch. Enkel lokale pijn. Misschien inderdaad minder of ander gif? Wel oef!
  • Biot Aline

    4 jaar geleden
    Op drie verschillende plaatsen hangen we tussen onze druivelaar wespenvallen om dit ongedierte te vangen. In een periode van 3 weken moeten er al honderden inzitten. Als je de vallen vroeg hangt heb je kans dat de queen erop af komt en dan is meteen een hele nest uitgeroeid.