© Tom Palmaers

Politie onderzoekt vermoedelijke dubbele brandstichting in Houthalen

Houthalen-Helchteren -

Donderdagochtend is in de Koetsstraat in Houthalen een huis uitgebrand. De 88-jarige bewoner raakte lichtgewond. Woensdagavond was in de Stationsstraat ook al een voordeur in brand gevlogen. Vermoedelijk zouden de twee branden zijn aangestoken. De recherche van de politie Carma is een onderzoek gestart.

Het vuur ontstond om aan de achterkant van het huis, in een bijgebouw waar zich de wasplaats bevindt. Al snel verspreidden de vlammen zich over de rest van het huis. De 88-jarige bewoner kon zelf ontkomen, maar liep een hoofdwonde op. Hij werd lichtgewond afgevoerd naar het ziekenhuis. De brandweer Oost-Limburg kwam ter plaatse, maar kon niet vermijden dat de woning uitbrandde. Het huis is onbewoonbaar.

Vermoedelijk aangestoken

Woensdagavond rond 22.15 uur was in de Stationsstraat ook al een brand uitgebroken. De voordeur van een huis had er vuur gevat. De voorbijgangers merkten het vuur op en belden de brandweer. Ze konden het vuur zelf blussen met het blusapparaat uit hun auto. De brandweer moest enkel nablussen. De woning moest verlucht worden door de rookschade, maar al bij al bleef de schade beperkt tot de voordeur.

De twee branden zouden vermoedelijk zijn aangestoken, al kan kwaad opzet nog niet bevestigd worden. Het gerechtelijk labo en een branddeskundige heeft de twee locaties onderzocht. De recherche van de politie Carma is een onderzoek gestart.

 © Tom Palmaers

 © Tom Palmaers

 cn/siol

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer