© ATV

Voormalig Antwerp-coach Laszlo Bölöni volgt Jess Thorup op bij AA Gent

Jess Thorup (50) is niet langer de coach van AA Gent. De Deen betaalt het gelag na de gemiste competitiestart. De Buffalo’s begonnen rampzalig aan het seizoen met een 0 op 6 tegen STVV en Kortrijk. Voormalig Antwerp-coach Laszlo Bölöni staat in de wachtkamer al klaar om de taken over te nemen. Uitgerekend dit weekend neemt Antwerp het op tegen Gent.

jmg, rahe, kvu

AA Gent profileerde zich voor het seizoen als dé uitdager van Club Brugge, maar na het vertrek van sterspeler Jonathan David is dit een tweede opdoffer op korte tijd. Thorup bereikte met Gent de bekerfinale in 2019, die verrassend verloren werd van KV Mechelen. In de aanloop naar afgelopen seizoen stond hij al even ter discussie, maar bleef hij aan boord. Hij bedankte voor het vertrouwen door Gent naar een knappe tweede plek te loodsen. Nu is zijn verhaal na twee matchen in het nieuwe seizoen toch over.

“KAA Gent heeft vandaag de samenwerking met trainer Jess Thorup beëindigd. De Deense coach was actief bij de club sinds oktober 2018 . De club wenst Jess Thorup van harte te bedanken voor zijn inzet en het geleverde werk”, klinkt het korte communiqué.

Op een opvolger is het niet lang wachten, want volgens onze informatie zal Laszlo Bölöni de taken van Thorup overnemen. De Roemeen vertrok deze zomer na drie seizoenen bij Antwerp, maar maakt dus nu al zijn comeback in de Jupiler Pro League. Vanmiddag zou hij al voorgesteld worden. Bölöni wordt bij Gent herenigd met T2 Wim De Decker.

MEER OVER Jupiler Pro League

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL