Reisbureau niet bereikbaar? "Dan verplaatsen we het toch gewoon?”

© ddj

Het openbreken van de straat is voor veel handelaars een absolute ramp. In Jabbeke kreeg reisbureau ‘Travelscape’ onlangs ook zo'n bericht in de bus. Maar in plaats van bij de pakken te blijven kwamen ze met een originele oplossing op de proppen: het pootte een pop-upreisbureau neer.

Dieter De Milde en Tim Lescrauwaet

“Op 20 september kregen we een brief in de bus met de melding dat er de week erop een bewonersvergadering was in verband met werken in de straat.” Een tegenvaller voor Martine Dewispelaere, al 24 jaar zaakvoerster van het reisbureau ‘Travelscape’ in de Aartrijksestraat. “Ik kon er niet bij zijn, maar er ik vernam van buurtbewoners dat er zo weinig mogelijk hinder zou worden veroorzaakt en besteedde er verder weinig aandacht aan”, zegt ze.

Eind oktober draaide het net iets anders uit. “Er kwam mij opeens aan het oor dat de baan volledig werd afgezet voor maar liefst vijf maanden. Dat valt voor ons, zo middenin het boekingsseizoen voor de zomerreizen, in de drukste periode van het jaar. Als je weet dat wij heel wat rondreizen op maat verkopen en klanten dus bij ons komen om advies te vragen is dat voor ons een ramp als ze niet tot bij ons kunnen komen. Onze persoonlijke aanpak en bereikbaarheid is net onze grote troef.”

Bij de pakken blijven zitten was geen optie voor de Jabbeekse. “Ik begon meteen naar een oplossing te zoeken en wou een pand huren. Maar iets wat dichtbij en betaalbaar was, bleek moeilijk te vinden.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen