Ex-werknemer vindt dat hij niet correct vergoed werd... en steelt kluis van restaurant

© jve

Een keukenmedewerker van een restaurant in Knokke-Heist stal de kluis - met daarin zo'n 5.000 euro - van zijn werkgever. De man brak binnen en haalde de kluis uit de muur. “Maar we herkenden hem al snel op de camerabeelden”, klinkt het.

Tim Lescrauwaet

Een 61-jarige ex-werknemer van restaurant Le Héros in Knokke-Heist zat in de cel omdat hij de kluis van zijn baas had gestolen. Die had hem even voordien bedankt voor bewezen diensten. De man deed er sinds september extra's in de keuken, maar bleek geregeld te stelen uit het restaurant. “Op de camerabeelden zag ik hoe hij voedingswaren mee naar huis nam”, zegt zaakvoerder Stefaan Lemmens. “Hij kende niets van de keuken, maar uit compassie gaf ik hem werk als extra. Hij kwam hier enkele uren per week helpen. De kok werd zot van hem, maar ik hield hem aan boord. Tot ik merkte dat hij stal.”

Werknemer J.S. werd aan de deur gezet. Omdat hij naar eigen zeggen te laat betaald werd voor december, besloot hij het heft in eigen handen te nemen. Zondagnacht trok hij naar de brasserie en forceerde er het kelderluik. Hij kende uiteraard zijn weg binnen en drong het kantoor van de zaakvoerder binnen. Daar nam hij de kluis - met daarin om en bij 5.000 euro - mee.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen