vincent duterne/photo news
Volledig scherm
© vincent duterne/photo news

Hoofd Brussels ziekenhuis waarschuwt voor te strenge globale maatregelen: “Kleine bubbels in heel het land hebben geen zin”

Aan de andere kant van de taalgrens gaan steeds meer stemmen op om komaf te maken met de strenge maatregelen die gelden in het hele land. Zo is professor Jean-Luc Gala, diensthoofd van het Saint-Luc-ziekenhuis in Sint-Lambrechts-Woluwe, geen voorstander van de bubbel of de algemene mondmaskerplicht. Hij pleit voor meer verfijnde maatregelen. “Globale maatregelen over het ganse land kunnen we ons niet meer veroorloven”, zegt hij in De Ochtend op Radio 1.

3 reacties

  • Patrick Marinus

    4 jaar geleden
    Het korps van experten en wetenschapper neemt zienderogen toe. Vooral van zelfverklaarde experten die hun mening bazuinen omdat ze gewoon geen zin hebben om de regels te volgen. Zij willen kunnen feesten. Totdat een dierbare besmet geraakt en dan staan zij vooraan om te klagen dat de regels niet streng genoeg waren. In Antwerpen noemen we zo iemand een tweezak...
  • Ruddy Dooms

    4 jaar geleden
    Wij hebben geen boodschap aan 'experts' die elkaar tegenspreken. Wat bezielt deze mensen toch om elk hun eigen mening te spuien. Steek het maar op primitieve geldingsdrang.
  • Piet Deroover

    4 jaar geleden
    Met heeft de kans gemist om lokaal maatregelen in te voeren, waar besmettingshaarden zijn. Helaas heeft de politiek in België geen ruggengraat en pakt men liever ganse provincies aan, waardoor er uiteindelijk geen draagvlak meer is.