BELGA
Volledig scherm
© BELGA

"Johnson & Johnson test coronavaccin op maximaal 60.000 mensen” - Vlieghe: "Begin juli waren enkele evenementen écht niet goed georganiseerd”

De bubbel van vijf blijft overeind tot zeker eind september en shoppen per twee mag weer vanaf maandag. Het zijn enkele van de beslissingen die de Nationale Veiligheidsraad donderdag heeft genomen. Het dagelijks aantal nieuwe besmettingen in ons land blijft ondertussen verder dalen. Het aantal overlijdens is meer dan verdubbeld en ook het aantal ziekenhuisopnames zit in de lift, zo blijkt uit de laatste cijfers van Sciensano. Volg in dit liveblog alle ontwikkelingen over het coronavirus.

87 reacties

  • Seppe Vangeneugden

    4 jaar geleden
    Aan alle voorsranders van het vaccin. Ik ben benieuwd hoe fanatiek gaan zijn zodra het er is aangezien de fabrikant geen verantwoordelijkheid neemt op eventuele bijwerken in de komende jaren!
  • Yves Cordy

    4 jaar geleden
    Betekent het feit dat het aantal overlijdens niet proportioneel daalt met het aantal besmettingen en ziekenhuis opnames dat : 1. de verzorging en medicijnen enorm verbeterd zijn waardoor meer mensen overleven? of 2.dat de cijfers opnieuw het reeds gekende en beruchte Belgische natte vingerwerk zijn? of 3. Dat de laatste ouderen, chronisch zieken en andere zwakkeren er met deze tweede golf stilletjes uitgefoetert worden?
  • JAN KARMELIET

    4 jaar geleden
    Horeca, events, reis sector; allemaal failliet. Zij die nog werk gaan hebben en nu genieten van hun bubbel, hopelijk voor hun dan volgend jaar veel extra belastingen om de getroffen sectoren uit te betalen.
  • Mathijs Rita

    4 jaar geleden
    De cultuur sector is niet alleen Stany en andere bekende artiesten, maar zoveel andere mensen die getroffen worden. Mensen van de techniek, van toneel opbouw enz. Wie staat daar eens bij stil ?Voor corona konden we genieten van optredens en iedereen genoot ervan en nu worden ze in de vergeetpunt gegooid. In een vliegtuig met 200 mensen geen probleem maar zeker geen concert of optreden bijwonen van 200 mensen waar de capaciteit en veiligheid meer gegarandeerd is . Wie begrijpt dit nog.
  • Alan Janssen

    4 jaar geleden
    En zelfs nu zijn de Franstalige weer anders... hoe is het in godsnaam mogelijk dat België nooit als een gezamenlijke land kan optreden!!