Anuna De Wever ontmoette samen met Adélaïde Charlier, Greta Thunberg en andere activisten de Duitse bondskanselier.
Volledig scherm
Anuna De Wever ontmoette samen met Adélaïde Charlier, Greta Thunberg en andere activisten de Duitse bondskanselier. © EPA

Anuna De Wever na ontmoeting met Angela Merkel: “Miste gevoel van urgentie”

Anuna De Wever, Adélaïde Charlier, Greta Thunberg en andere andere leden van de beweging Fridays for Future hebben donderdag met de Duitse bondskanselier Angela Merkel de klimaatverandering kunnen bespreken tijdens een informele meeting die anderhalf uur duurde. Na afloop sprak het Vlaamse boegbeeld van de klimaatbeweging met gemengde gevoelens over de ontmoeting.

18 reacties

  • WILFRIED BRACKE

    4 jaar geleden
    Het is idd niet Europa die niets doet maar mensen zoals Trump en Poetin en Bolsanero en China, Pakistan, Afrika en daar gaan ze niet naartoe omdat ze daar gewoon niet ontvangen worden.
  • Fons Dewaele

    4 jaar geleden
    Als deze pubers dan toch iets willen bijdragen, ga dagelijks naar ons strand en ruim daar de vuiligheid en afval op dat de toeristen achterlaten. Hebben ze dan 2 vliegen in 1 klap, ze werken ( kunnen intussen de mensen niet lastig vallen) en als laatste, het strand is dan meer zuiver tot de volgende horde toeristen deze weer tot een vuilnisbelt veranderen.
  • Guy Van Becelaere

    4 jaar geleden
    Waarom wordt het Amazone woud gekapt beste Anuna ! Omdat er veel mensen door de overbevolking daar gaan wonen en bomen kappen voor landbouwgrond om voedsel en zo het habitat van de dieren vernielen het is niet alleen de houthandel hoor je zou in mijn achting stijgen als je dat durft aan te kaarten maar dat zal je niet doen eigenwijs zoals je bent !!
  • Paul Buckens

    4 jaar geleden
    Ipv sociologie studeren misschien fysica? Bij volgende verkiezingen zich voorstellen en niet langs de kant blijven roepen en kritiek leveren op andere.
  • Louis Roux

    4 jaar geleden
    Beste Anuna het is niet gewoon Merkel maar "Frau dr. Merkel" ..Ze heeft 2 doctoraten, een in fysica en een in kwantummechanica,maar daar hebt u nog nooit van gehoord neem ik aan. Alleszins veel succes met je studie komend schooljaar