Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

"Alcohol proeven op jonge leeftijd verhoogt risico op bingedrinken met 85 procent"

Wanneer hun ouders kinderen op heel jonge leeftijd leren proeven van een alcoholische drank, dan verhoogt dit bij hen het risico op bingedrinken op latere leeftijd met 85 procent. Dat blijkt uit Australisch onderzoek. "Het lijkt onschuldig, maar toch doe dat je beter niet", aldus Marleen Finoulst in een commentaar op de website gezondheidenwetenschap.be.

5 reacties

  • raymond van der craen

    4 jaar geleden
    Dat is dan zo iets zoals roken. Ik rookte mijn eerste sigaret toen ik 11 jaar was en nadien heb ik nooit een sigaret aangeraakt.
  • Ludo Wouters

    4 jaar geleden
    ik ben er bijna zeker van dat hier in België bijna 100% reeds eens alcohol heeft geproefd voor hun 10de jaar. Toen ik klein was krijg ik van mijn grootvader al eens tafelbier en op feestjes mocht je al wel eens proeven van vader zijn pint of van iemand zijn wijntje. Volgens die onderzoekers zou België dus miljoenen bingedrinkers moeten hebben. Vroeger gingen de mensen uit in het weekend van 21:00 tot ??. Nu zuipen ze zich zat voor ze uitgaan want op café gaan is niet meer te betalen.
  • Marc Devuldere

    4 jaar geleden
    Niet veralgemenen. Ik ken iemand die als kind van 9 de pinten dronk niet veel maar toch. Die is nu 40 en ik heb die nog nooit dronken geweten.
  • Robert DE REU

    4 jaar geleden
    Wat gaan ze nog allemaal onderzoeken, heb soms de indruk dat er meer onderzoekers zijn dan mensen die effectief nog werken.
  • paul piens

    4 jaar geleden
    Dit is larie en apekool. Mijn generatie is opgegroeid met tafelbier en niemand van ons werd ooit een bingedrinker.