Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Veiligheidsraad wil zo snel mogelijk ‘perspectief’ bieden: “We begrijpen dat al deze maatregelen op lange termijn moeilijk houdbaar blijven”

De Nationale Veiligheidsraad beseft dat ondanks de lichte versoepelingen van de coronamaatregelen die donderdag bekendgemaakt zijn, bepaalde beperkingen op lange termijn nog moeilijk vol te houden zijn. Vooral de sociale bubbel van vijf personen weegt zwaar door, zei premier Sophie Wilmès op haar persconferentie. De Nationale Veiligheidsraad laat daarom onderzoeken of en hoe de maatregelen kunnen worden bijgesteld. "We moeten de mensen perspectief geven", zei ze.

13 reacties

  • Michel de Coorebyter

    4 jaar geleden
    Sinds mei '68 wordt gezag en discipline stelselmatig afgebroken en elke beslissing van de overheid moet door duizend weight en balances, en allerhande kritiek van om het even wie passeren, waar het sowieso door iemand tot op de grond afgebroken wordt. Dachten jullie nu echt dat iemand hier nog respect voor heeft? Dat er een leider nog kan leiden? waar een burger nog zin heeft om er in te geloven?
  • Yvan Lissens

    4 jaar geleden
    Men kan zich vandaag niet eens meer aan een aantal regels houden om de eigen- en de gezondheid van anderen te beschermen. Ik vraag me af hoe men vandaag zou reageren als er oorlog zou uitbreken, onvoorstelbaar.
  • Geens Rik

    4 jaar geleden
    Als je de wereldkaart bekijkt hoe ons landje als enige in de ruime omgeving ingekleurd is, weet je al genoeg over onze veiligheidsraad. Zelf klungelen tegen 100% en steeds maar kritiek geven op wat er in de andere landen zogezegd misloopt.
  • Wesley

    4 jaar geleden
    Hou het gewoon logisch. Uitzonderingen (door bepaalde lobbygroepen) zorgen ervoor dat men het nut van die regel niet meer snapt, want hier mag het wel en daar niet.
  • Sven Stolk

    4 jaar geleden
    Wie betaald België? VLAANDEREN? Correct antwoord. Dan moet heel België gaan luisteren naar Vlaanderen. Zo niet loopt België echt fout. Door kiezing die politiek niet volgt kunnen ze allen samen nog geen regering meer vormen. Hoe duidelijk moet het signaal nog zijn voor de 2de keer. Waar zit vorige eerste minister nu voor eigen bang? Juist. Mooi die blauwe famillie.